Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: «Μάσκες τώρα για να μη θυμηθούμε τα lockdown»

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: «Μάσκες τώρα για να μη θυμηθούμε τα lockdown»
Advertisement

Την ώρα που η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον ηγείται του νέου κύματος κορονοϊού στην Ευρώπη, οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας ώστε να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προειδοποιεί ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε κάλεσε τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν «δράση τώρα» για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.

Advertisement

Περίπου 3.000.000 κρούσματα καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και περίπου 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Advertisement

«Τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα.

Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», προειδοποίησε ο Χανς Κλούγκε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: