Μόνικα Μπελούτσι: Από τα έδρανα της Νομικής στην απόλυτη καταξίωση -Η κόρη ενός αγρότη που κατέκτησε τον χώρο του θεάματος

Οι σπουδές, τα πρώτα βήματα στο μόντελινγκ, η ελεύθερη σχέση με τον Κασέλ και ο ρόλος της Μαρίας της Μαγδαληνής

Μόνικα Μπελούτσι: Από τα έδρανα της Νομικής στην απόλυτη καταξίωση  -Η κόρη ενός αγρότη που κατέκτησε τον χώρο του θεάματος
Advertisement

Η φυσική ομορφιά της απασχόλησε από νωρίς τον χώρο της μόδας και του κινηματογράφου, ενώ οι εμφανίσεις και οι συνεντεύξεις της αναπαράγονται από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ο λόγος για τη Μόνικα Μπελούτσι, το όνομα της οποίας έχει ταυτιστεί με το πρότυπο της μεσογειακής ομορφιάς.

Advertisement

Παρά το όνειρό της να αγορεύει στα δικαστήρια, η αγάπη που της είχε ο φωτογραφικός φακός αλλά και η αγάπη που είχε εν τέλει η ίδια προς την υποκριτική, την έκαναν να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να αφοσιωθεί στη διεθνή και στρωμένη με ροδοπέταλα καριέρα της, τόσο ως μοντέλο, όσο και ως ηθοποιός.

Τον Σεπτέμβριο του 1964, η Μπρουνέλλα Μπριγκάντι και ο Πασκουάλε Μπελούτσι αποκτούν το πρώτο τους παιδί, τη μοναχοκόρη τους, Μόνικα Άννα Μαρία Μπελούτσι. Η οικογένεια ζούσε στην κωμόπολη Τσιτά ντι Καστέλο, στην περιοχή της Ούμπρια και στο κέντρο της ιταλικής χερσονήσου.

Λέγεται, ότι οι γονείς της παντρεύτηκαν παρά τις θρησκευτικές διαφορές και τις κοινωνικές αντιξοότητες, μιας και όπως φημολογείτο ο πατέρας της ήταν ιρανικής καταγωγής.

Ο Πασκουάλε Μπελούτσι έκανε αγροτικές εργασίες και ήταν οδηγός φορτηγού, ενώ η μητέρα της ασχολούνταν με κάποιες αδιευκρίνιστες καλλιτεχνικές ανησυχίες που είχε. Οι δυο τους προσπαθούσαν ανεπιτυχώς για καιρό να αποκτήσουν ένα παιδί και γι αυτό ο ερχομός της Μόνικα ήταν σαν θείο δώρο.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της την ξεχώριζαν από μικρή ηλικία, όταν ακόμη εκείνη πήγαινε σχολείο.

Αποτέλεσε έμπνευση για να δημιουργηθούν πορτρέτα με τη μορφή της, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι στα 13 της ένας ερασιτέχνης φωτογράφος είχε «μαγευτεί» από την ομορφιά της, απαθανατίζοντάς τη στο πρώτο της καλλιτεχνικό πορτρέτο.

Παρά τη ζήτηση που είχε αρχίσει να έχει, η Μόνικα Μπελούτσι δεν εγκατέλειψε το όνειρο που είχε να γίνει δικηγόρος. Αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, γράφτηκε στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Περούτσια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της οικογένειας, η Μπελούτσι έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα για να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς της.

Advertisement

Η μετάβαση από την επαρχία στην πολή

Αφού πλέον ζούσε σε μία μεγάλη πόλη, η πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη, όπως πολλάκις της έχουν περιγράψει περιοδικά και οίκοι – κολοσσοί στον χώρο της μόδας, η Ιταλίδα σταρ άρχισε να «βομβαρδίζεται» από προτάσεις ατζέντηδων που την προσέγγισαν.

Στην αρχή δεν φάνηκε να την ενιαφέρει τόσο μέχρι το 1988, οπότε και υπέγραψε με το πρακτορείο μοντέλων Elite, μετά από επίμονες προσπάθειες του γνωστού ατζέντη, Πιέρο Πιάτσι.

Μέσα σε έναν χρόνο, η Μόνικα Μπελούτσι έχτισε μία καριέρα αξιοζήλευτη για κάθε μοντέλο που προσδοκούσε να διαπρέψει στην πασαρέλα.

Advertisement

Ταξίδεψε στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και πόζαρε για τη Dolce&Cabbana και τη γαλλική Elle και ήταν το πιο πολυπόθητο πρόσωπο που κάθε διαφημιστική ήθελε στην καμπάνια της.

Η είσοδος στη μεγάλη οθόνη

«Η ομορφιά είναι μειονέκτημα μόνο για τους ανόητους» είχε πει μια φορά η Μόνικα Μπελούτσι. «Γιατί αν είσαι έξυπνος, τότε μπορείς τελικά να εκμεταλλευτείς την ομορφιά σου, μπορείς ακόμα και να επωφεληθείς από αυτήν». Παρόλα αυτά, η ίδια δεν επαναπαύτηκε στην αδιαμφισβήτητη ομορφιά της.

Μπορεί να διέπρεπε στις πασαρέλες και τις φωτογραφίσεις, αλλά δεν μπορούσε να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα έκανε καριέρα βασισμένη μόνο στο πρόσωπο και τις αναλογίες της. Ήθελε να δείξει ότι είναι ικανή για πολλά περισσότερα και κάπως έτσι, ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής.

Advertisement

Η καριέρα της σαν ηθοποιός είχε αφετηρία στο 1990 με μικρούς ρόλους στο ιταλικό σινεμά. Από τις πρώτες της ταινίες ήταν τα: «Vita coi figli», «La Riffa» και «Briganti». Το 1992, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόσφερε στη Μπελούτσι τον ρόλο της νύφης του κόμη Δράκουλα, στο «The Dracula’s Bride».

Το 1996, ήλθε το φιλμ «TheApartment» για το οποίο και πήρε βραβείο «Cesar» και γνωρίστηκε με τον γνωστό Γάλλο σταρ του σινεμά, Βενσάν Κασέλ, μαζί με τον οποίο έπαιξε και στο φιλμ «Dobermann» την επόμενη χρονιά.

Η Μαλένα και η Μαρία η Μαγδαληνή

Πολλοί είναι οι ρόλοι με τους οποίους η Μόνικα Μπελούτσι άφησε το στίγμα της. Η καριέρα της πήρε την ανιούσα με το φιλμ «Μαλένα» (2000) του Τζουζέπε Τορνατόρε. Στην ταινία υποδύθηκε τη χήρα ενός στρατιώτη, την οποία ερωτεύεται ο 13χρονος Ρενάτο.

Advertisement

Ενσάρκωσε μία γυναίκα, που η ομορφιά της προκαλούσε τη ζήλια των γυναικών, αλλά και την κακεντρέχεια των ανικανοποίητων ανδρών.

Τα πλάνα της από την ταινία έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν, αφού μέσα από αυτή την ταινία η ίδια απέκτησε μεγάλο κοινό τόσο για την ομορφιά και τη λαγνεία της Μαλένας, όσο και για την υποκριτική δεινότητα που επέδειξε.

Το 2004 ο Μελ Γκίμπσον αποφασίζει να φέρει κάτι οξύμωρο για τα τότε δεδομένα του κινηματογράφου. Καλεί τη Μόνικα Μπελούτσι, ένα από τα μεγαλύτερα sex symbols της μεγάλης οθόνης, να πρωταγωνιστήσει στα «Πάθη του Ιησού».

Μπορεί η ταινία να δέχτηκε κύμα αντιδράσεων τόσο από τη χριστιανική κοινότητα όσο και από τον ίδιο τον χώρο της υποκριτικής, ωστόσο, η Μόνικα, που στο μεταξύ είχε ξεσηκώσει ολόκληρο τον αρσενικό ντουνιά τόσο με το «Μη αναστρέψιμος» όσο και με τη «Μαλένα», θεωρήθηκε και θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική, η πιο σαγηνευτική και ταυτόχρονα σεμνή εκδοχή της Μαρίας Μαγδαληνής.

Advertisement

Το μείγμα αμαρτίας και μεταμέλειας επετεύχθη και ύστερα από την κυκλοφορία της ταινίας, η Μόνικα Μπελούτσι απέσπασε σωρεία θετικών σχολίων.

Οι 2 γάμοι, η ελεύθερη σχέση με τον Κασέλ και η κόρη «καρμπόν»

Η Μόνικα Μπελούτσι έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος, ήταν σύντομος, με τον Αργεντίνο φωτογράφο Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο.

Στο μεταξύ και ακολούθησε ένας αρραβώνας με τον επίσης Ιταλό ηθοποιό, Νικόλα Φαρόν. Τέλος, ήρθε ο γάμος με τον Γάλλο ηθοποιό, Βενσάν Κασέλ, το 1996, ο οποίος θα αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της.

Advertisement

Όταν πρωτογνώρισε τον Κασέλ, η ηθοποιός τον θεωρούσε μεγάλο αλαζόνα, ενώ από τη μεριά του ο Κασέλ πίστευε για εκείνη, ότι ήταν ένα ανόητο μοντέλο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αμοιβαία εχθρότητά τους έφερε έντονα συναισθήματα και στη συνέχεια ήρθε ο γάμος. Σε ηλικία 40 ετών η Μόνικα γέννησε την κόρη τους, Ντεβά. Έξι χρόνια αργότερα, γεννήθηκε και η δεύτερη κόρη τους, Λεονί.

Η Ιταλίδα ντίβα απέφευγε να μιλά συχνά για τον σύζυγο και τα παιδιά της. Παρόλα αυτά, η Μόνικα είχε αναφέρει περισσότερες από μία φορές, ότι είχαν ελεύθερη σχέση με τον Κασέλ.

Το 2013, Μπελούτσι και Κασέλ χώρισαν και επίσημα, χωρίς να δημιουργείται μεγάλος ντόρος στα μίντια, αφού οι δυο τους το χειρίστηκαν με μεγάλη διακριτικότητα. Έκτοτε, πέρασαν κι άλλοι άνδρες από τη ζωή της χωρίς να διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια από τις σχέσεις της.

Advertisement

Η Μόνικα μεγαλώνει χωρίς βέβαια να χάνει γραμμάριο από την ομορφιά της. Παρόλα αυτά, η φύση και τα γονίδια έκαναν το θαύμα τους.

Η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της, Ντεβά Κασέλ, έχει κάνει ήδη τον κόσμο της μόδας να «παραμιλά». Η απίστευτη ομοιότητα της 18χρονης με τη μητέρα της, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σύγχρονη μόδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deva Cassel (@devacassel_)

Με όπλο της τη μεσογειακή ομορφιά και τα γονίδια από τους γονείς της, η Ντεβά έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στον χώρο.

Ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, η Κασέλ περπάτησε στην πασαρέλα του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας, Dolce&Cabbana και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και όσους παρακολούθησαν βίντεο από το σόου μόδας.

Advertisement

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η ομοιότητα της Κασέλ με τη μητέρα της, αφού τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου της θυμίζουν πολύ τη μεσογειακή ομορφιά της Μόνικα Μπελούτσι. Φορώντας ένα λευκό, διάφανο φόρεμα με κεντήματα και δαντέλα, η Ντεβά περπάτησε στην Piazza del Duomo, στο νησί των Συρακουσών και «μαγνήτισε» τα βλέμματα όλων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deva Cassel (@devacassel_)

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επαγγελματικές φωτογραφήσεις της, ήταν για το περιοδικό «Muse». Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε, η Ντέβα Κασέλ μίλησε, μεταξύ άλλων και για τους διάσημους γονείς της.

«Για εμένα, ήταν πάντα οι γονείς μου. Φυσικά, έχουν εκπληκτικό ταλέντο κι είμαι πολύ περήφανη για όσα έχουν καταφέρει ως τώρα, αλλά αυτό δεν τους αλλάζει στα μάτια μου», είχε αναφέρει η 18χρονη, ενώ πρόσθεσε πως η συμβουλή των γονιών της ήταν να προστατεύει πάντα τον εαυτό της και να προσέχει πώς χρησιμοποιεί τη δημόσια εικόνα της, πράγμα που τηρεί μέχρι και σήμερα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: