Πρωτοφανές περιστατικό στο Γαλάτσι: Πέταξαν πέτρες σε φιλόζωους που περιθάλπουν ζώα μετά τη φωτιά στην Πεντέλη

Advertisement

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν φιλόζωοι, οι οποίοι περιθάλπουν πυρόπληκτα ζώα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

Tο συμβάν σημειώθηκε στο Γαλάτσι, στον χώρο της γραμματείας και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας εθελοντής. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες με σφεντόνες από ένα μεγάλο βράχο που βρίσκεται στο σημείο.

Advertisement

Μετά από καταγγελίες στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

«Οι εθελοντές του ΛΑΤΟ δεχθήκαμε επίθεση με πέτρες που έριχναν άγνωστοι με σφεντόνες κρυμμένοι στο βουνό.

Το περιστατικό σημειώθηκε από τη 01:00 έως τις 06:00 στο χώρο της γραμματείας και όχι στον χώρο φιλοξενίας των ζώων τα οποία ήταν ασφαλή. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας εθελοντής Στο χώρο έφτασε αστυνομία και το πρωί ήρθαν η ομάδα ΔΙΑΣ και ειδικό σώμα της Αστυνομίας.

Με την αναχώρηση τους το πρωί στις 10:00 δεχθήκαμε νέα επίθεση με πέτρες και η αστυνομία προσήλθε ξανά στο χώρο και συντόνισε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών», αναφέρει σε ανάρτηση η Dogs’ Voice.

Advertisement

Εθελοντές από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στην Πεντέλη προκειμένου να σώσουν και στη συνέχεια να φροντίσουν ζώα που τραυματίστηκαν, εγκαταλείφθηκαν ή χάθηκαν από τα σπίτια όπου διέμεναν, μετά την μεγάλη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, από την Τετάρτη έχουν συλλεχθεί πάνω από 70 ζώα και ορισμένα έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: