Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, με τον ΠΟΥ να κηρύττει σήμερα παγκόσμιο συναγερμό εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων της μολυσματικής αυτής ασθένειας

Advertisement

Το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων έχει σημάνει συναγερμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος σήμερα Σάββατο (23/7) κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση της μολυσματικής αυτής ασθένειας.

Ο εν λόγω συναγερμός είναι η υψηλότερη ειδοποίηση που μπορεί να εκδώσει ο ΠΟΥ και έρχεται όταν υπάρχει παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων σε μία ασθένεια.

Advertisement

Η εν λόγω ανακοίνωση έγινε σήμερα μετά το πέρας της δεύτερης συνεδρίασης της έκτακτης επιτροπής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για τον ιό, με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, να αναφέρει πως έχουν αναφερθεί περισσότερα από 16.000 κρούσματα σε 75 χώρες.

Υπάρχουν μόνο δύο άλλες τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία προς το παρόν. Η πανδημία του κορονοϊού και η συνεχιζόμενη προσπάθεια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: