Εκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία: Ανώτατος συναγερμός στη χώρα – Φόβοι για πυρηνικό σταθμό στην περιοχή [εικόνες]

Εκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία: Ανώτατος συναγερμός στη χώρα – Φόβοι για πυρηνικό σταθμό στην περιοχή [εικόνες]
(φωτ. αρχείου)
Advertisement

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα, που βρίσκεται ανοικτά του νησιού Κιούσου της Ιαπωνίας, εξερράγη σήμερα, Κυριακή (24/7), όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανεβάζοντας στον βαθμό 5 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, σύμφωνα με το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο NHK.

Advertisement

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημίες στην περιοχή του ηφαιστείου.

Την ίδια ώρα όμως οι Ιάπωνες είναι θορυβημένοι με τα τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως υπάρχουν αναφορές για ηφαιστειακές πέτρες που έπεφταν «βροχή» σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο.

Advertisement

Το Σακουρατζίμα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ιαπωνίας και εκρήξεις διαφόρων επιπέδων λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Το 2019 εκτόξευσε τέφρα ύψους 5,5 χιλιομέτρων.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Καγκοσίμα βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο του ηφαιστείου, αλλά περαιτέρω κατοικημένες περιοχές σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από τον κρατήρα ενδέχεται να διαταχθεί να εκκενωθούν, ανέφερε η NHK.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: