Ένας σχεδιαστής μετατρέπει μπαλόνια σε κομψά έπιπλα (που δεν σκάνε) [εικόνες]

Ένας σχεδιαστής μετατρέπει μπαλόνια σε κομψά έπιπλα (που δεν σκάνε) [εικόνες]
Advertisement

Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν επιστρέψει δυναμικά οι τάσεις του 1970 στην διακόσμηση και το Instagram είναι γεμάτο εικόνες με πολύχρωμα μπάνια, έντονα μοτίβα στους τοίχους και χρωματιστά έπιπλα.

Τα φουσκωτά, ογκώδη και αναπαυτικά έπιπλα χαρακτηρίστηκαν από την Vogue και τους New York Times ως η πιο μεγάλη τάση το 2020 για το «σπίτι σε καραντίνας».

Advertisement

Πολλοί σχεδιαστές δημιούργησαν καναπέδες και πολυθρόνες με 70s’ αισθητική, έπιπλα στα οποία μπορείς να βυθιστείς μέσα τους και που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα 6.000 δολάρια.

Όμως, ενώ αυτοί οι δημιουργοί ενθάρρυναν την τάση για το απόλυτο coziness με αυτά τα έπιπλα, υπάρχει ένας σχεδιαστής που ανατρέπει την τάση του «βυθίσματος» με έναν πολύ ενδιαφέρον και παράδοξο τρόπο.

Ο Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης, Seungjin Yang, φτιάχνει πολυθρόνες, καρέκλες, σκαμπό και πάγκους από πραγματικά μπαλόνια. Από τότε που αποφοίτησε το 2013 από το Πανεπιστήμιο Hongik στη Σεούλ, η κύρια σχεδιαστική προσπάθεια του Yang ήταν να διαμορφώνει στιβαρά έπιπλα από…. μπαλόνια.

Advertisement

Κάθε έπιπλο χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες για να δημιουργηθεί και ο Yang λέει ότι «δεν μπορούν να σκάσουν» χάρη σε μια ειδική επίστρωση εποξειδικής ρητίνης.

Τα μπαλόνια φουσκώνονται και στη συνέχεια πλάθονται σε διάφορα σχήματα για να σχηματίσουν κάθε μέρος του σχεδίου. Για παράδειγμα, ένα σκαμπό έχει 3 «πόδια» ενώ ένα μακρύ μπαλόνι μεταμορφώνεται σε σπειροειδές κάθισμα.

Η έγχρωμη ρητίνη εφαρμόζεται σε στρώσεις, περισσότερες ή λιγότερες αναλόγως του τι χρειάζεται το κάθε έπιπλο για να γίνει αρκετά ισχυρό για να αντέξει το βάρος των ανθρώπων που θα το αγοράσουν.

Advertisement

Μόλις όλα τα μέρη στεγνώσουν και σταθεροποιηθούν , τα έπιπλα συναρμολογούνται και βυθίζονται στη ρητίνη για μια τελευταία φορά.

Η εντυπωσιακή δουλειά του καλλιτέχνη — που με την πρώτη ματιά μοιάζει με τον απόηχο ενός παιδικού πάρτι γενεθλίων — έχει τραβήξει τα βλέμματα των φανατικών του design.

Το 2021, ο Dior ανέθεσε στον Yang να αναδημιουργήσει την εμβληματική καρέκλα του οίκου μόδας για την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, μαζί με άλλους 16 καλλιτέχνες και σχεδιαστές. «Για μένα, οι ενήλικες μπορούν ακόμα να παίζουν σαν παιδιά», είπε σε ένα βίντεο που προωθεί την εκδήλωση.

Advertisement

Ο καλλιτέχνης σχεδιάζει να εκθέσει τα έργα του στο Design Miami αυτόν τον Νοέμβριο και ελπίζει να πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη στις αρχές του επόμενου έτους.

Επιδιώκει επίσης να ωθήσει τα όρια του σχεδιασμού των μπαλονιών ακόμα περισσότερο, κατασκευάζοντας μεγαλύτερα κομμάτια, όπως η κατασκευή ενός καναπέ για δύο άτομα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: