Τρεις γονείς του ζωδιακού που συγκρίνουν συνέχεια τα παιδιά τους με τα υπόλοιπα

Advertisement

Κάποιοι γονείς ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι με τα δικά τους παιδιά.

Τα συγκρίνουν μόνιμα με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας τους και δεν σταματούν να απαιτούν από εκείνα να βελτιωθούν ή να… παραδειγματιστούν από τους συνομήλικούς τους. Πάμε να δούμε λίγο πιο κάτω για ποια τρία ζώδια μιλάμε:

Advertisement

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος, ως γονιός, πολλές φορές βλέπει το παιδί του ως… προέκταση του εαυτού του. Θέλει εκείνο να πετύχει όσα μπορεί κι ό,τι κατάφερε αυτός σε πιο μικρή ηλικία.

Θέλει να το βλέπει να βελτιώνεται, να προσπαθεί και να ξεχωρίζει. Δεν διστάζει να το συγκρίνει με άλλα παιδάκια για να του δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από εκείνα.

Δεν πιστεύει ότι πληγώνει το παιδί του με αυτό τον τρόπο, αλλά περισσότερο ότι του ανοίγει… ορίζοντες και το ωθεί να εξελιχθεί.

Advertisement

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Ο λύκος δεν μπορεί να γεννήσει πρόβατο». Αυτή είναι η φράση που πιστεύει βαθιά ο Σκορπιός και την κάνει πράξη σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί του.

Θέλει εκείνο να είναι τέλειο και άψογο σε όλα! Δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα έχει χαμηλούς βαθμούς και πάντα θα το συγκρίνει με τα υπόλοιπα παιδιά και θα το ρωτά: «Γιατί; Εκείνα πιο έξυπνα είναι από εσένα; Όχι. Απλά διαβάζουν περισσότερο».

Το παιδί ενός/μιας Σκορπιού «σκληραγωγείται» από μικρή ηλικία και έρχεται αντιμέτωπο με την σύγκριση και την… υποτίμηση ώρες-ώρες.

Advertisement

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης προσπαθεί να κινητοποιήσει τα παιδιά του με το να τα ιντριγκάρει.

Θεωρεί ότι αν τους δίνει, ως παράδειγμα, παιδάκια της ίδιας ηλικίας, τα κάνει να παραδειγματιστούν, να ζηλέψουν λίγο και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

Θέλει να τα βλέπει να πετυχαίνουν, να προχωρούν και να προοδεύουν και χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο, παρά το γεγονός ότι κατά βάθος τα πληγώνει με όλη αυτή την άνιση και άδικη σύγκριση.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: