Πανικός στην Πάτρα από άνδρα που απειλούσε αστυνομικούς με καραμπίνα – Η ηρωική προσπάθεια αστυνομικού για να τον αφοπλίσει

Πανικός στην Πάτρα από άνδρα που απειλούσε αστυνομικούς με καραμπίνα – Η ηρωική προσπάθεια αστυνομικού για να τον αφοπλίσει
Advertisement

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 45χρονος άνδρας που το βράδυ της Δευτέρας (25/7) σκόρπισε τον πανικό στην Πάτρα, κρατώντας καραμπίνα και έχοντας μαζί του φιάλη υγραερίου, ενώ απειλούσε μία να ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών και μία πως θα δώσει τέλος στη ζωή του.

Τελικά, μετά από 6 ώρες «μαραθώνιων» συνομιλιών εμ τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, ο δράστης του επεισοδίου συνελήφθη και σήμερα πέρασε την πόρτα της Εισαγγελίας Πατρών, για την απόδοση κατηγοριών ενώ στη συνέχεια δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Advertisement

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news, ο άνδρας που απειλούσε για πάνω από 6 ώρες τους αστυνομικούς και σκόρπισε τον τρόμο σε ολόκληρη την Πάτρα, αντιμετώπισε τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της απειλής και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Η τελευταία κατηγορία του αποδόθηκε μετά την επίθεση που έκανε εναντίον του Διοικητή της Ασφάλειας Πατρών, με τον οποίο έδωσε μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα, στην προσπάθεια του αστυνομικού στελέχους να τον αφοπλίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε τόσο στους αστυνομικούς, όσο και στο ακροατήριο του δικαστηρίου ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια και ότι δεν έχει γίνει δεκτός από τους γιατρούς για τη θεραπεία του.

Advertisement

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δικαστές που αποφάσισαν την επιβολή ποινής φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών.

Μάλιστα, η υπεράσπιση του 45χρονου κατέθεσε αίτημα αναστολής της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

«Εγώ είμαι Ράμπο»: Πώς αφοπλίστηκε ο άνδρας

Ο 45χρονος παραλίγο μακελάρης αφοπλίστηκε και συνελήφθη περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Όπως αναφέρει το tempo24.news, προηγήθηκε μια μάχη σώμα με σώμα με τον Διοικητή Ασφαλείας Πατρών, κ. Γιάννη Αθανασόπουλο.

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος είχε αναλάβει να μιλά συνεχώς με τον οπλοφόρο άνδρα και να προσπαθεί να τον πείσει να παραδοθεί, ενώ παράλληλα αναζητούσε την ευκαιρία να τον αφοπλίσει.

Advertisement

Κάποια στιγμή ο 45χρονος άρχισε να βρίζει και να φωνάζει «εγώ είμαι Ράμπο». Τότε μέσα στο μισοσκόταδο που επικρατούσε στην περιοχή και βλέποντας την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα να επιβαρύνεται ο Γιάννης Αθανασόπουλος έκανε αιφνιδιαστική κίνηση και άρπαξε την καραμπίνα από τα χέρια του δράστη.

Οι δύο άνδρες έπεσαν στο έδαφος και αμέσως ξεκίνησε πάλη μεταξύ τους, για το ποιος θα πάρει το όπλο.

Μετά τη μάχη σώμα με σώμα τον Διοικητή Ασφαλείας, η επέμβαση των πάνοπλων αστυνομικών της ΟΠΚΕ έδωσε την οριστική λήξη στο μαραθώνιο επεισόδιο, που παραλίγο να είχε τραγική κατάληξη.

Advertisement

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την επέμβαση του Διοικητή Ασφαλείας, ο δράστης απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του, βάζοντας την καραμπίνα κάτω από το στόμα του.

Οι ψυχολογικές του μεταπτώσεις ήταν συνεχείς, μετά από 6 ώρες και υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών, ώστε λίγα λεπτά αργότερα παράτησε το σχέδιο της αυτοκτονίας και επανήλθε στο να απειλεί αστυνομικούς στρέφοντας το κυνηγετικό όπλο προς το μέρος του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: