«Σκouπiδια αuτά που λένε»: Η αδερφή του 22χρονου που διαμελίστηκε από ελικόπτερο απoκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη

«Σκouπiδια αuτά που λένε»: Η αδερφή του 22χρονου που διαμελίστηκε από ελικόπτερο απoκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη
Advertisement

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Σπάτα τη στιγμή που χτυπήθηκε από έλικα ελικοπτέρου, όταν επιχείρησε να βγάλει selfie μη τηρώντας έτσι τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Μετά τις δηλώσεις που έκαναν οι γονείς του άτυχου νέου, τώρα η αδερφή του απάντησε, μέσα από την Daily Mail, στους ισχυρισμούς που θέλουν τον Τζακ να έβγαζε selfie και έτσι να οδηγήθηκε στον θάνατο.

Advertisement

Η μεγαλύτερη αδερφή του Daisy χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες για τις συνθήκες θανάτου του αδελφού της στα Σπάτα.

Είπε πως ήταν ιδιαίτερα «επιφυλακτικός» στην πρώτη του πτήση με ελικόπτερο και εκτιμά ότι δεν είχε ενημερωθεί σωστά από τον πιλότο του ελικοπτέρου, ή το πλήρωμα εδάφους οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Σκουπίδια όσα γράφονται» λέει η αδερφή του 22χρονου

Η 20χρονη, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, μιλώντας στην Daily Mail αποκάλυψε ότι: «Αυτή ήταν η πρώτη βόλτα του Τζακ με ελικόπτερο.

Advertisement

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν. Όλα τα υπόλοιπα, ότι έτρεξε πίσω στην πίστα προσγείωσης παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί δεν υπήρχαν πρωτόκολλα. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι όχι».

Η ίδια είπε ακόμα: «κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι τον οδήγησε πίσω. Ίσως ξέχασε κάτι. Αλλά η γραμμή ότι επέστρεψε για να βγάλει μια selfie είναι ανοησίες. Είναι ψέμα».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του αδελφού της ανέφερε: «Ο Τζακ δεν ήταν πλούσιο παιδί. Ήταν καλεσμένος σε αυτές τις διακοπές.

Advertisement

Ήταν η πρώτη του βόλτα με ελικόπτερο. Τώρα περιμένουμε να επιστρέψει η σορός του. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει».

Συμπλήρωσε δε ότι οι γονείς της, Miguel και Victoria και άλλα μέλη της οικογένειάς της ήταν όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι δεύτερο στο ελικόπτερο επέβαινε ο πατέρας ενός από τους φίλους του, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Bromley FC», Robin Stanton-Gleaves.

«Δεν ήμασταν στην Ελλάδα, μας τηλεφώνησαν ότι ο γιος μας σκοτώθηκε από το ελικόπτερο», ανέφεραν οι γονείς του 22χρονου.

Advertisement

Δεν ήταν στο δεύτερο ελικόπτερο οι γονείς του 22χρονου – Όσα είπε η μητέρα του

Οι γονείς του 22χρονου Βρετανού που βρήκε τραγικό θάνατο τη Δευτέρα στα Σπάτα, όταν τον χτύπησε το ουραίο στροφείο ελικοπτέρου, δεν ήταν μαζί του στην Ελλάδα, όπως οι ίδιοι δηλώνουν στην Daily Mail.

«Μάθαμε τι συνέβη αργά το βράδυ χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά ήταν το πιο φρικτό ατύχημα», είπε και πρόσθεσε:

«Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους. Η οικογένειά του έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε Ελλάδα. Μαζί τους ήταν και ένας πατέρας ενός φίλου του».

Advertisement

«Ο Τζακ και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα στη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν ξανά, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο πίσω στην Αθήνα.

Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο πήγε πίσω από το ελικόπτερο και η προπέλα τον σκότωσε. Ήταν στιγμιαίο», δήλωσε η μητέρα του 22χρονου και τόνισε:

«Ήταν έξω το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: