Τι τιμή αναμένεται να πιάσει η Ferrari F300 του Michael Schumacher; (video)

Το ιστορικό μονοθέσιο της Scuderia, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 1998 πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες, βγαίνει στο σφυρί.

Τι τιμή αναμένεται να πιάσει η Ferrari F300 του Michael Schumacher; (video)
Advertisement

Μπορεί ο Michael Schumacher το 1998 να έχασε το πρωτάθλημα από τον Mika Hakkinen ωστόσο κατάφερε να πάρει έξι νίκες μέσα στη σεζόν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήρθαν με την F300 που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας και η οποία εφοδιαζόταν με έναν τρίλιτρο V10 κινητήρα των 800 PS.

Για πρώτη φορά στην ιστορία το μονοθέσιο βγαίνει στο σφυρί τον επόμενο μήνα από τον οίκο RM Sotheby’s στο Monteray της Καλιφόρνια και από τη στιγμή που συνδυάζει το λογότυπο της Ferrari και την αύρα του κορυφαίου Γερμανού πιλότου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή της θα εκτοξευτεί από τις προσφορές που θα κατατεθούν.

Advertisement

Το μονοθέσιο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1998 και είναι το ένα από τις συνολικά 9 μονάδες που βγήκαν από το Μαρανέλο.

Η πρώτη του νίκη ήρθε στις 7 Ιουνίου στο Grand Prix του Καναδά με τον Schumacher να εκκινεί από την τρίτη θέση και ακολούθησε η καρό σημαία στους αγώνες της Γαλλίας (29/60), της Μεγάλης Βρετανίας (12/7) και στη Μόντσα (13/9).

Το 1999 η Ferrari αποφάσισε να την πουλήσει σε έναν ιδιώτη ο οποίος πλέον αποφάσισε να τη βγάλει για πρώτη φορά σε δημόσια δημοπρασία η οποία θα διεξαχθεί 18-20 Αυγούστου.

Advertisement

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή που αναμένεται να πιάσει θα κυμανθεί από τα 6 έως και τα 8 εκατ. δολάρια.

Δείτε την τελευταία νίκη που πέτυχε η F300 στην πίστα της Μόντσα…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: