Κινεζικός πύραυλος κινείται ανεξέλεγκτος προς τη Γη -Προειδοποίηση της EASA για τη Ν. Ευρώπη και την Ελλάδα

Advertisement

Κομμάτια από έναν κινεζικό πύραυλο ενδέχεται να πέσουν στην Ελλάδα, είτε το Σάββατο 30/7 είτε την Κυριακή 31/7, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής.

Advertisement

Όπως γίνεται συχνά με τέτοιους πυραύλους, καταστρέφονται κατά τη διάρκεια εισόδου στην ατμόσφαιρα της Γης, ωστόσο ο πύραυλος αυτός είναι μήκους 30 μέτρων και ζυγίζει 22 τόνους, οπότε υπάρχει πιθανότητα να μη διαλυθεί σε περισσότερα μικρά κομμάτια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο οργανισμό της ΕΕ, οι χώρες που απειλούνται από τον πύραυλο βρίσκονται στη νότια πλευρά της Ευρώπης και είναι συγκεκριμένα η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία και η Πορτογαλία:

Όπως θα δείτε και στον χάρτη που έχει δημοσιευθεί, αν επιβεβαιωθούν οι υπερβολικά λίγες πιθανότητες πρόσκρουσης, πιθανότερο είναι να πέσει είτε κάπου στη βόρεια Ελλάδα είτε στην Κρήτη.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN, ο πύραυλος Long March 5B μετέφερε εργαστηριακή μονάδα στο διαστημικό σταθμό που δημιουργεί η Κίνα. Η εκτόξευση ήταν επιτυχής, όμως ο πύραυλος που μετέφερε το φορτίο δεν συνεχίζει το ταξίδι και πέφτει στη Γη.

Επίσης, ο κινεζικός πύραυλος δεν διαθέτει το καθιερωμένο σύστημα ελέγχου, που δίνει τη δυνατότητα σε έναν χειριστή να δώσει μία προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: