«Μιλάγκρος»: Ο σκύλος που επέζησε 40 ημέρες μέσα σε κοντέινερ, διασχίζοντας τον Ατλαντικό [βίντεο]

«Μιλάγκρος»: Ο σκύλος που επέζησε 40 ημέρες μέσα σε κοντέινερ, διασχίζοντας τον Ατλαντικό [βίντεο]
Advertisement

Πέρασε 40 ημέρες μέσα σε ένα άδειο κοντέινερ, χωρίς νερό και τροφή. Το όνομά της μόνο τυχαίο δεν είναι: Μιλάγκρος. Γιατί αυτός ο σκύλος επέζησε σαν από θαύμα.

Σήμερα, η Μίλι, όπως τη φωνάζουν, «δουλεύει» στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Παναμά και εντοπίζει απαγορευμένα τρόφιμα. Αλλά το ταξίδι της προς αυτή τη χώρα είναι εκείνο που την έκανε διάσημη.

Advertisement

Η οδύσσειά της ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν το κοντέινερ στο οποίο εντοπίστηκε αναχώρησε από την πόλη Αλχερίθας, στη νότια Ισπανία. Έπειτα από 20 ημέρες, το εμπορευματοκιβώτιο εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Κολόν, στον Παναμά.

Υποτίθεται ότι ήταν άδειο, οπότε τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο, στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Όταν εργάτες το άνοιξαν έπειτα από άλλες 20 ημέρες, έκπληκτοι βρήκαν μέσα έναν σκύλο, περίπου ενός έτους, που λιμοκτονούσε και ήταν αφυδατωμένος.

«Δεν ξέρουμε πώς κατάφερε να μπει (στο κοντέινερ) και πώς δεν έγινε αντιληπτή… Αυτή είναι η ιστορία μια ηρωίδας. Διότι ένα ζώο εγκλωβισμένο σε κοντέινερ για 40 ημέρες, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, πώς μπορεί να παλέψει για να επιζήσει;», δήλωσε η Σεσίλια δε Εσκομπάρ, επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας ζώων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Advertisement

«Το κοντέινερ είχε διαβρωθεί σε ένα τμήμα του κι ανακαλύψαμε ότι υπήρχε μια μικρή τρύπα σε αυτό το σημείο. Υποθέσαμε ότι άνοιξε μια μικρή τρύπα με την πατούσα της, από όπου προσπαθούσε να πιει νερό της βροχής», συμπλήρωσε.

Η Μίλι ζύγιζε μόλις τέσσερις κιλά όταν την εντόπισαν. Τη μετέφεραν στην πόλη του Παναμά, όπου την φρόντισαν οι κτηνίατροι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ένας από αυτούς, ο Ούγο Τουριγιάτσι, εκτιμά ότι ο σκύλος ήταν σε καλή φυσική κατάσταση πριν μπει στο κοντέινερ και επιβίωσε χάρη στα αποθέματα του οργανισμού της, το νερό της βροχής, τις σταγόνες από την υγρασία και τα ούρα της.

Advertisement

«Είναι θαύμα που αυτό το μικρό ζώο κατάφερε να επιβιώσει, γι’ αυτό τη βαφτίσαμε “Μιλάγκρος” (“θαύμα”, στα ισπανικά), και τη φωνάζουμε Μίλι», εξήγησε ο κτηνίατρος.

Πλέον, η Μίλι ζυγίζει 12,2 κιλά και τα πάει θαυμάσια. Τώρα είναι ένας από τους σκύλους που «εργάζονται» στο διεθνές αεροδρόμιο Τοκουμέν, στην πόλη του Παναμά.

Έπιασε «δουλειά» πριν από μία εβδομάδα και αποστολή της είναι να εντοπίζει νωπά τρόφιμα στις αποσκευές, που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα καθώς μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες.

Advertisement

«Η Μίλι πληροί τα τέσσερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας σκύλος για να ενσωματωθεί στην ομάδα: φιλική, υπάκουη στους ανθρώπους, παιχνιδιάρα και με καλή όρεξη», εξήγησε ο εκπαιδευτής της Εντγάρδο Αγκίρε.

Ήδη, την πρώτη εβδομάδα εντόπισε βαλίτσα που περιείχε σπόρους, φρούτα και αλλαντικά. «Είναι ένα σκάνερ που δεν κοστίζει ακριβά. Μόνο τροφή και την αγάπη που της δίνουμε», σχολίασε ο κτηνίατρος Ούγκο Τουριγιάτσι.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: