Έτσι θα είναι το νέο μικρό SUV της Toyota

Advertisement

Το νέο compact 4×4 της Toyota έχει σχεδιαστεί στην Ευρώπη και το παρουσιαστικό του παραπέμπει στο εμβληματικό Land Cruiser πρώτης γενιάς.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Compact Cruiser EV δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό τμήμα ED2 της Toyota στη Νίκαια της Γαλλίας και έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον Δεκέμβριο στο Mega Web του Τόκιο.

Advertisement

Η στροφή της Toyota στα ηλεκτρικά οχήματα έχει ένα όφελος για τους λάτρεις του off-roading, μιας και αναμένεται να εμπλουτίσει προς τα τέλη του 2023 την γκάμα της με την έκδοση παραγωγής του εικονιζόμενου πρωτότυπου.

Αφού αρχικά διπλασίασε τα υβριδικά και υδρογονοκίνητα μοντέλα της, η Toyota στρέφεται πλέον προς την ηλεκτροκίνηση.

Η αρχή έχει γίνει με το μεσαίο SUV bZ4X, αλλά ένα από τα μοντέλα που θα εδραιώσει αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης θα είναι το νέο Toyota Compact Cruiser.

Advertisement

Το νέο compact μοντέλο που θυμίζει Land Cruiser σε μικρογραφία, είναι ένα ηλεκτρικό 4×4 με αναλογίες και λεπτομέρειες που θυμίζουν αντίστοιχα καθαρόαιμα μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών.

Θα διαθέτει τέσσερις πόρτες, ικανή απόσταση από το έδαφος, μαζεμένους προφυλακτήρες, ελαστικά παντός εδάφους και μεγάλες προστατευτικές ποδιές, στοιχεία που αυξάνουν τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Η Toyota μπαίνει δυναμικά στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, υποσχόμενη 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025, και το Compact Cruiser είναι μέρος αυτής της ομάδας.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το Toyota bZ4X απευθύνεται σε ένα πιο mainstream κοινό, το Compact Cruiser θα στοχεύσει τους σκληροπυρηνικούς off-roader και λάτρεις της Toyota, προσφέροντας παραδοσιακή εμφάνιση και διαχρονικά συναισθήματα σε μία πιο μοντέρνα και επίκαιρη υλοποίηση.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Compact Cruiser, αλλά θεωρούμε ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, που χρησιμοποιούν τα bZ4x και το Subaru Solterra.

Θα υπάρχει ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα που θα εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης και η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να φτάνει τους 250 ίππους.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: