Η 18χρονη Ναταλί που δεν επέστρεψε ποτέ από τις διακοπές της -Μια συγκλονιστική υπόθεση εξαφάνισης [βίντεο]

Η 18χρονη Ναταλί που δεν επέστρεψε ποτέ από τις διακοπές της -Μια συγκλονιστική υπόθεση εξαφάνισης [βίντεο]
Advertisement

Στις 24 Μαΐου 2005 η Νάταλι αποφοίτησε αριστούχος από το Γυμνάσιο του Μάουντεν Μπρουκ στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

Μία μέρα αργότερα, οι 130 μαθητές του σχολείου που αποφοίτησαν εκείνη τη χρονιά, αναχώρησαν μαζί με συνοδούς για την Αρούμπα, ένα νησί της Καραϊβικής, που διοικητικά αποτελεί ολλανδικό έδαφος.

Advertisement

Την τελευταία μέρα της εκδρομής, στις 30 Μαΐου, οι μαθητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το νησί, η Νάταλι όμως δεν είναι μαζί τους.

Τελευταία φορά την είδαν το προηγούμενο βράδυ, να φεύγει από το κλαμπ που βρίσκονταν και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο με άγνωστο προορισμό.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία αγόρια, οι αδερφοί Καλπόε, με καταγωγή από το Σουρινάμ και ο Ολλανδός Γιόραν βαν ντερ Σλουτ, που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Advertisement

Οι άντρες συνελήφθησαν λίγες μέρες αργότερα από τις τοπικές αρχές και παρόλο που θεωρήθηκαν εξαρχής ύποπτοι στην υπόθεση, δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος τους.

Στην πρώτη κατάθεση, σχετικά με την εξαφάνιση της κοπέλας, ο βαν ντερ Σλουτ υποστήριξε ότι δεν την γνώριζε, ωστόσο πολύ σύντομα άλλαξε τα λεγόμενα του και δήλωσε ότι αυτός και οι φίλοι του άφησαν την Νάταλι στην είσοδο του ξενοδοχείου Αλέγκρο, όπου και την παρέλαβε ένας άντρας με στολή φύλακα.

Την αμέσως επόμενη μέρα, ανακρίθηκαν δυο πρώην φύλακες του ξενοδοχείου και εξετάστηκε το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, χωρίς όμως να προκύψει κάτι.

Advertisement

Η Νάταλι δεν επέστρεψε ποτέ εκείνο το βράδυ. Τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, οι τρείς ύποπτοι πέρασαν από απανωτές ανακρίσεις, η έρευνα όμως δεν οδηγούσε πουθενά.

Τα φώτα της δημοσιότητας πολύ γρήγορα πέφτουν πάνω στον Ολλανδό βαν ντερ Σλούτ, ο
οποίος τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς ξεκινά να φοιτά Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών HAN.

Η δημοσιότητα τον κυνηγά και αυτός δεν την αποφεύγει. Αντίθετα, ξεκινά μια σειρά συνεντεύξεων, σε ολλανδικά και αμερικανικά μέσα, στις οποίες αυτοαναιρείται σχετικά με όσα είχε καταθέσει στις Αρχές της Καραϊβικής.

Advertisement

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχτηκε ότι είχε συνεννοηθεί με τους φίλους του να πούνε ψέματα στην αστυνομία και υποστήριξε ότι δεν γύρισαν την Νάταλι στο ξενοδοχείο της, αλλά την άφησαν σε μια παραλία, επειδή εκείνη τους το είχε ζητήσει.

Τον Απρίλιο του 2007, ο βαν ντερ Σλουτ έγραψε βιβλίο με τίτλο «De zaak Natalee Holloway: mijn eigen verhaal over haar verdwijning op Aruba» («Υπόθεση Νάταλι Χόλογουεϊ: Η δική μου ιστορία για την εξαφάνιση της στην Αρούμπα»), το οποίο κυκλοφόρησε μόνο στα ολλανδικά.

Το βιβλίο δεν βοηθάει την έρευνα, αναφέρεται μόνο στην γνωριμία του Σλουτ με την Νάταλι στο κλαμπ, το τελευταίο βράδυ της εκδρομής και ο συγγραφέας παραδέχεται και γραπτώς ότι είπε ψέματα στις Αρχές, ωστόσο δηλώνει αθώος και πως ποτέ δεν θα μπορούσε να διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Advertisement

Το 2007, μαζί με την έκδοση του βιβλίου, η έρευνα της υπόθεσης ανοίγει ξανά και αυτή τη φορά ο βαν ντερ Σλουτ και οι αδερφοί Καλπόε συνελήφθησαν με την κατηγορία της «υποψίας για εμπλοκή σε δολοφονία από πρόθεση και σε πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, που κατέληξαν στο θάνατο της Νάταλι Χόλογουεϊ». Αφέθηκαν ελεύθεροι, ύστερα από λίγες ημέρες κράτησης.

Ένας ακόμα χρόνος περνάει από την εξαφάνιση της Νάταλι και μια νέα πληροφορία προκύπτει στην Ολλανδική τηλεόραση. Στις 3 Φεβρουαρίου 2008, το ολλανδικό talk show «Pauw & Witteman» πρόβαλε ένα βίντεο που γυρίστηκε με κρυφή κάμερα και έδειχνε τον Γιόραν βαν ντερ Σλουτ να καπνίζει μαριχουάνα και να ομολογεί ότι ήταν παρών στο θάνατο της Νάταλι Χόλογουεϊ.

Υπό την επήρεια, ο Ολλανδός εξηγεί ότι η κοπέλα υπέστη σοκ την ώρα που οι δυο τους έκαναν σεξ στην παραλία, ότι ο ίδιος προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να καλέσει έναν φίλο του και να πετάξουν το σώμα της στα ανοιχτά της θάλασσας.

Advertisement

Το βίντεο τράβηξε ένας ρεπόρτερ της εκπομπής, που προσποιήθηκε τον φίλο του Γιόραν και η εκπομπή σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης.

Το Νοέμβριο του 2008, το ίδιο talk show, αποκάλυψε την εμπλοκή του Γιόραν σε παράνομο κύκλωμα sex traffiking, μεταφέροντας γυναίκες από την Ταϊλάνδη στην Ολλανδία.

Την ίδια περίοδο, ο Σλουτ έδωσε συνέντευξη στο Fox News, όπου ισχυριζόταν ότι πούλησε τη Νάταλι Χόλογουεϊ σ’ ένα κύκλωμα πορνείας στη Βενεζουέλα, ενώ στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο πατέρας του –αν και αυτούς τους ισχυρισμούς σύντομα και πάλι τους τους αναίρεσε.

Στα τέλη Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, ο νομικός εκπρόσωπος της μητέρας της Νάταλι ισχυρίστηκε ότι ο βαν ντερ Σλουτ επικοινώνησε μαζί του ζητώντας χρήματα για να του υποδείξει το σημείο όπου βρίσκεται θαμμένο το πτώμα της κοπέλας.

Advertisement

Συγκεκριμένα, του ανέφερε ότι το πτώμα βρισκόταν στα θεμέλια ενός σπιτιού. Επρόκειτο για απάτη, όμως ο Σλουτ είχε ήδη να πάρει τα χρήματα που του υποσχέθηκε ο δικηγόρος και διέφυγε στο Περού. Στις 30 Μαΐου 2010, ακριβώς πέντε χρόνια από την εξαφάνιση και το πιθανολογούμενο θάνατο της Νάταλι Χόλογουεϊ, η 21χρονη Στέφανι Τατιάνα Φλόρες Ραμίρεζ, πέθανε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον Σλουτ να μπαίνει μαζί της στο δωμάτιο και κάποιες ώρες αργότερα να βγαίνει με τις βαλίτσες του, χωρίς την κοπέλα. Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε την νάρκωση και τον βιασμό της Στέφανι από τον Σλουτ και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι την χτύπησε στο κεφάλι αφού την βρήκε να ψάχνει τον υπολογιστή του.

Στις 12 Ιανουαρίου 2012, η μητέρα της Νάταλι Χολογουεϊ σε μια προσπάθεια να κλείσει την
υπόθεση, απαιτεί δικαστική απόφαση για τον θάνατο της κόρης της και το δικαστήριο την κατοχυρώνει νομικά νεκρή.

Advertisement

Στις 13 Ιανουαρίου ο Σλουτ καταδικάζεται σε φυλάκιση 28 ετών για την δολοφονία της Στέφανι Ραμίρεζ. Η υπόθεση της Νάταλι γίνεται τηλεταίνια, η μητέρα της εκδίδει σχετικό βιβλίο και τον Απρίλιο του 2022 επισκέφτηκε ξανά την Αρούμπα για τα γυρίσματα της σειράς για την εξαφάνιση της κόρης της.

Το νησί είναι πολύ μικρό, θα πει σε συνέντευξη, η υπόθεση έπρεπε να είχε λυθεί μέσα σε ένα 24ωρο και ο Σλουτ να βρίσκεται στην φυλακή ήδη από το 2005.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: