Ιατρικό θαύμα: 100 γιατροί διαχώρισαν τα σιαμαία αγόρια που είχαν ενωμένο εγκέφαλο, μετά από 7 εγχειρήσεις

Ιατρικό θαύμα: 100 γιατροί διαχώρισαν τα σιαμαία αγόρια που είχαν ενωμένο εγκέφαλο, μετά από 7 εγχειρήσεις
Advertisement

Εξαιρετικά ευχάριστα νέα έρχονται από τη Βραζιλία με σιαμαία αγόρια που έπειτα από πολλές επεμβάσεις και ώρες κατάφεραν να τα διαχωρίσουν.

Χρειάστηκαν επτά χειρουργεία για να διαχωριστούν τα σιαμαία αγόρια

Ο Μπερνάρντο και ο Αρτούρ Λίμα που είναι σχεδόν 4 χρονών υποβλήθηκαν σε τουλάχιστον 7 χειρουργικές επεμβάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Advertisement

Οι δύο τελευταίες επεμβάσεις είχαν διάρκεια 33 ώρες, προκειμένου οι γιατροί να μπορέσουν να χωρίσουν τα αγόρια που γεννήθηκαν ενωμένα στην περιοχή των εγκεφάλων τους.

Ονομάζονται κρανιοπαγή δίδυμα και η περίπτωσή τους είναι εξαιρετικά σπάνια. Για το διαχωρισμό τους χρειάστηκαν περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσοκόμοι. «Πάντα πίστευα, πάντα είχα πολλές ελπίδες, όμως ποτέ δεν είχα την βεβαιότητα.

Την βεβαιότητα ότι θα μπορέσω να τα διαχωρίσω γιατί ήταν πολύ δύσκολο. Είχα όμως ελπίδα και πίστη. Και έμαθα μια φράση ότι όταν έχεις 1% ευκαιρία πρέπει να έχεις 99% πίστη» δήλωσε ο νευροχειρουργός Γκαμπριέλ Μοφαρέτζ.

Advertisement

Οι χειρουργοί πέρασαν μήνες εξασκώντας διάφορες τεχνικές σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας πριν ξεκινήσουν αυτήν την λεπτή διαδικασία.

Με δεδομένο ότι τα σιαμαία αγόρια είναι σχεδόν 4 ετών είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία σιαμαία με ενωμένους εγκεφάλους που έχουν διαχωριστεί.

«Μόλις τελειώσαμε με την εγχείρηση διαχωρισμού των διδύμων. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά, είχαμε μια άψογη, άψογη ομάδα με τον γιατρό Μοφαρέτζ και όλα πήγαν πραγματικά καλά» δήλωσε ο χειρουργός Ογουάσε Τζιλάνι.

Advertisement

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: