«Μετρητά ή φεύγω…» – Οδηγοί ταξί αρνούνται κούρσα σε πελάτες που ζητούν POS

«Μετρητά ή φεύγω…» – Οδηγοί ταξί αρνούνται κούρσα σε πελάτες που ζητούν POS
Advertisement

Ενα απρόσμενο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που κινούνται με ταξί, όταν εκείνοι θελήσουν να πληρώσουν την κούρσα κάνοντας χρήση της πιστωτικής τους κάρτας!

Και αυτό γιατί πολλοί επαγγελματίες οδηγοί αρνούνται πεισματικά να βάλουν POS στο ταξί με αποτέλεσμα ο πελάτης να αναγκάζεται ή να βρει μετρητά ή να ψάξει για άλλο ελεύθερο ταξί!

Advertisement

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που το παίζουν… αντάρτες του πλαστικού χρήματος και ακόμη και αν διαθέτουν POS, αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν, καθώς τότε θα είναι αναγκασμένοι να κόψουν και απόδειξη και άρα να φορολογηθούν.

«Δεν δέχονται κάρτα, τις προάλλες έψαχνα ταξί για το Κολωνάκι και δεν μπορούσα να βρω γιατί μου απαντούσαν οι οδηγοί ότι δέχονται μόνο μετρητά», αναφέρει πολίτης που εξηγεί ότι «…προφανώς το κάνουν για να βγάλουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με το πλαστικό χρήμα».

«Την έχω ήδη πατήσει αρκετές φορές και φροντίζω πάντα να ρωτήσω πριν την επιβίβαση ώστε να αποφύγω τη φασαρία», λέει ένας ηλικιωμένος πολίτης που μάλιστα δεν κρύβει ότι «έχω ζητήσει ακόμα και να πάνε σε κάποια τράπεζα ώστε να βγάλω χρήματα και να πληρώσω το ταξί».

Advertisement

Το ίδιο πρόβλημα όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρατηρείται και σε πολλά περίπτερα και κυρίως στην αγορά των τσιγάρων!

«Οι οδηγοί ταξί έχουν πετύχει την αναστολή υποχρεωτικής χρήσης POS και πλέον αναμένεται να υπάρξει κάποια τροποποίηση του ζητήματος», απαντά ο δικηγόρος Νίκος Κούτκιας στέλνοντας και ένα μήνυμα για ίση αντιμετώπιση των επιχειρηματικών κλάδων που θα έπρεπε να υπάρχει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: