Αγόρασαν ιστορικό παλάτσο στη Σικελία και το μεταμόρφωσαν από ετοιμόρροπο ερείπιο στο σπίτι των ονείρων τους [εικόνες]

Advertisement

Τα τελευταία χρόνια άνθρωποι από όλο τον κόσμο επιλέγουν να αγοράσουν τα ερειπωμένα σπίτια της ιταλικής υπαίθρου έναντι εξευτελιστικών τιμών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας από τους ιταλικούς δήμους αναβίωσης των έρημων χωριών.

Κόντρα στις προκλήσεις που συνεπάγεται η αγορά και ανακαίνιση κατοικίας σε ξένη χώρα, άποιοι επενδύουν μικρά ποσά ώστε να μετατρέψουν τα κατεστραμμένα από το χρόνο σπίτια σε κατοικίσιμα, άλλοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Advertisement

Αυτό επέλεξαν να κάνουν οι Μασούντ Αχμάντι και Σέλεϊ Σπένσερ στο εγκαταλελειμένο σπίτι που αγόρασαν στην Σαμπούκα ντι Σιτσίλια.

Το ζευγάρι από την κομητεία Μοντγκόμερι του Μέριλαντ, ήταν μεταξύ όσων έσπευσαν να πλειοδοτήσουν για ένα από τα 16 ερείπια στη Σαμπούκα της Σικελίας που δημοπρατούνταν στη συμβολική τιμή εκκίνησης του μόλις ενός ευρώ!

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η Σαπούκα είναι πολύ καθαρή, με όμορφα, παλιά, πέτρινα πεζοδρόμια που θυμίζουν Τζορτζτάουν (γειτονιά της Ουάσινγκτον) και τα φώτα των δρόμων τη νύχτα είναι πολύ ρομαντικά» λέει η Σπένσερ στο CNN.

Advertisement

Κι όντως, οι δύο τους ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν πως η προσφορά τους, των €10,150, έγινε δεκτή.

Αμέσως, ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης του τρίπατου παλάτσο των 100 τ.μ, το οποίο ήταν ερείπιο, με τοίχους να καταρρέουν, τη σκουριά και την υγρασία να έχουν καταλάβει συθέμελα το κτήριο.

Και δύο χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν τη λήξη της τρίχρονης προθεσμίας που είχαν θέσει οι τοπικές αρχές, το μικρό παλάτι τους είναι έτοιμο.

Advertisement

Η Σπένσερ και ο Αχμάντι που αμφότεροι εργάζονται σε διεθνή αναπτυξιακά έργα, ξόδεψαν περί τα 250.000 δολάρια για την ανακαίνιση του ερειπωμένου σπιτιού που πλέον, όπως λένε, μοιάζει με «αναγεννησιακή κατοικία», αλλά με ανέσεις του 21ου αιώνα, όπως ο εσωτερικός ανελκυστήρας που εξυπηρετεί τους τρεις ορόφους του σπιτιού.

«Θέλουμε να γεράσουμε εδώ, να κάνουμε κάθε μέρα γιόγκα και να πίνουμε τον καφέ μας έξω στη βεράντα με θέα την ομιχλώδη λίμνη» εξηγεί η Σπένσερ, αναφερόμενη στους λόγους που επένδυσαν σε λύσεις τεχνολογίας όπως το εσωτερικό ασανσέρ, που για κάποιους φαντάζουν περιττή πολυτέλεια.

«Γι’αυτό σκεφτήκαμε πως θα ήταν υπέροχο να μπορούμε να νιώθουμε όσο άνετα γίνεται, χωρίς να χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνουμε σκαλοπάτια όλη την ώρα» προσθέτει.

Advertisement

Και παρότι ένα τέταρτο του εκατομμυρίου μοιάζει ιλιγγιώδες ως ποσό ανακαίνισης ενός έτοιμου σπιτιού, οι ίδιοι θεωρούν πως πλήρωσαν πολύ λιγότερα απ’όσα θα έδιναν σε αντίστοιχη περίπτωση στις ΗΠΑ.

«Οι ντόπιοι μάς υποδέχτηκαν με τούρτες, ήρθαν στο σπίτι περίεργοι να δουν τι κάναμε με το ερείπιο αυτό» αποκαλύπτει η Σπένσερ, προσθέτοντας πως προσφάτως το ντόπιο μπαρ τούς έκανε δώρο «ένα ωραίο μπουκάλι κρασί».

«Λατρεύουμε την ηρεμία της Σαμπούκα. Ο δρόμος μας είναι πολύ ήσυχος και απολαμβάνουμε τη φιλοσοφία τών αργών ρυθμών ζωής της πόλης που αποτυπώνονται σε ένα συμβολικό γλυπτό σαλιγκαριού στην κεντρική πλατεία» λέει ο Αχμάντι.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: