Πες μας τι καφέ πίνεις, να σου πούμε πώς είσαι σαν χαρακτήρας

Πες μας τι καφέ πίνεις, να σου πούμε πώς είσαι σαν χαρακτήρας
Advertisement

Οι ειδικοί στη μελέτη της συμπεριφοράς και οι ψυχολόγοι έχουν πραγματοποιήσει αρκετές έρευνες για να διερευνήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων, όπως το πώς θα αντιδρούσε κάποιος σε συνθήκες στρες και πίεσης ή το ότι θέλει να ελέγχει τα πάντα κλπ.

Οι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της προσωπικότητας, όπως τα επίπεδα υπομονής, ευαισθησία, εσωστρέφεια, εξωστρέφεια, με βάση την επιλογή του καφέ. Ας δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτει για σένα ο αγαπημένος σου καφές.

Advertisement

Καφές φίλτρου ή ελληνικός

Εάν προτιμάς καφέ φίλτρου ή ελληνικό, αυτό δείχνει ότι είσαι άτομο της παλιάς σχολής, καθαρό, υπομονετικό και αποτελεσματικό.

Προσέχεις ώστε να έχεις καλή φυσική κατάσταση, είσαι ενεργητικός, αποφασιστικός, αυτάρκης και δυναμικός. Θέλεις τα πράγματα ξεκάθαρα και απλά, τα λες όπως είναι και προτιμάς να μένεις μακριά από λογομαχίες και συγκρούσεις.

Το μότο σου είναι «είσαι αυτό που είσαι και σε όποιον αρέσεις». Επιθυμείς να ελέγχεις τις καταστάσεις και δεν μπορείς να πειστείς εύκολα να κάνεις κάτι, αν δεν θέλεις. Γενικά είσαι ήσυχος άνθρωπος, με κυκλοθυμικές όμως τάσεις και ξαφνικά ξεσπάσματα.

Advertisement

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου καφέ είναι ανθεκτικοί στις αλλαγές, αλλά αισθάνονται άνετα με τη ρουτίνα που φτιάχνουν οι ίδιοι και συνήθως αδιαφορούν για τις νέες τάσεις ή μονοπάτια που χαράσσουν άλλοι. Δεν κολλάνε οπουδήποτε για πολύ, έχουν πάντα ένα σχέδιο και είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι.

Cappuccino

Είσαι ένας περιπετειώδης, ανοιχτόμυαλος, εκλεπτυσμένος, ειλικρινής, δημιουργικός τύπος ανθρώπου. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι λάτρεις του καπουτσίνο είναι τελειομανείς, συχνά εμμονικοί και ευαίσθητοι με κάποια πράγματα.

Ενδιαφέρονται για την καλή τους υγεία, αλλά όχι τόσο πολύ όσο αυτοί του καφέ φίλτρου. Έχουν εκλεπτυσμένο γούστο, ψάχνουν την αγνή χαρά, είναι κυριαρχικοί ή ακούν τους πάντες, αλλά κάνουν τελικά ό,τι τους αρέσει.

Advertisement

Η αγάπη για την περιπέτεια τους κάνει να αντιπαθούν τη μονοτονία ή τα ίδια, επαναλαμβανόμενα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τους αρέσει να διαφοροποιούνται και η ζωή τους να έχει ποικιλία.

Δεν φοβούνται να εξερευνήσουν το άγνωστο. Θα πάνε με χαρά σε καινούργια μέρη μόνοι τους, θα μάθουν κάτι νέο ή θα επισκεφτούν ένα ξεχωριστό εστιατόριο, με ενδιαφέρον ή πρωτότυπο μενού.

Είναι κοινωνικοί κι απολαμβάνουν τη συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους. Έχουν καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, ευρυματικοί και θα πουν το σωστό πράγμα στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Advertisement

Espresso

Οι λάτρεις του εσπρέσσο είναι άνθρωποι με δυναμικό χαρακτήρα και τολμηροί, με τον τρόπο τους. Επιρρεπείς στο να εργάζονται σκληρά τόσο στην επαγγελματική, όσο και για την προσωπική τους ζωή, είναι πρακτικοί, ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα, ξυπνούν την ίδια ώρα κάθε μέρα, είτε δουλεύουν είτε δε δουλεύουν.

Δεν αμφιταλαντεύονται, είναι ακριβείς και οργανωμένοι, εκτελούν τις υποχρεώσεις και τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Είναι γεννημένοι ηγέτες, με στόχους, με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικοί. Συνήθως είναι τόσο απορροφημένοι στα επαγγελματικά τους ή τα καθήκοντά τους, που χάνουν την αίσθηση του χρόνου ή δεν φροντίζουν όσο θα έπρεπε τον εαυτό τους.

Advertisement

Ακόμη και μια μικρή αλλαγή στη ρουτίνα τους ή η έλλειψη σχεδίου μπορεί να τους κάνει απότομους, αυστηρούς και γεμάτους νεύρα.

Latte

Αν ο αγαπημένος σου καφές είναι ο latte, τότε είσαι ένας χαλαρός, ευχάριστος, πρόθυμος, που πάει με τη ροή και δύσκολος στο να ρισκάρεις. Θέλεις να παραμένεις ουδέτερος, μισείς στο να σε βάζουν στη μέση για να επιλέξεις πλευρά κι αναζητάς απλά πράγματα. Είσαι άνθρωπος του όσα πάνε κι όσα έρθουν.

Οι λάτρεις του λάτε είναι ευχάριστοι, γενναιόδωροι, ευγενικοί κι αναζητούν την άνεση. Είναι σαν ένα ανοιχτό βιβλίο, ξεκάθαροι, αλλά με ζεστοί και φιλόξενοι.

Advertisement

Αν βρεθούν στη μέση μιας διαφωνίας, πιθανότατα θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις εντάσεις στο περιβάλλον τους.

Είναι διατεθειμένοι να πάνε στην άλλη άκρη για να βοηθήσουν κάποιους. Τους αρέσει να επιδίδονται σε λιγότερο περιπετειώδεις δραστηριότητες ή να μένουν στο σπίτι, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τις αγαπημένες τους σειρές ή σόου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: