F1: Ο Ricciardo ζητά αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων για να φύγει από τη McLaren

F1: Ο Ricciardo ζητά αποζημίωση 21 εκατ. δολαρίων για να φύγει από τη McLaren
Advertisement

Ήταν Μάιος του 2020 όταν ο Daniel Ricciardo ανακοίνωσε ότι θα αφήσει την Renault για την McLaren, με τον Αυστραλό να παίρνει τη θέση του Carlos Sainz στην βρετανική εταιρία, ο οποίος είχε ήδη υπογράψει στην Ferrari.

Πρακτικά όλοι οι φίλαθλοι και οι λάτρεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχαν χαρεί με την συγκεκριμένη είδηση, καθώς ο -μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη- Ricciardo πήγαινε σε μια ομάδα που έδειχνε να ξανά βρίσκει τα πατήματα της και να επιστρέφει σιγά σιγά προς την κορυφή, ειδικά μετά την προμήθεια των power units της Mercedes.

Advertisement

O Ricciardo είχε υπογράψει ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, το οποίο ήταν “κλειστό” τριετές, κάτι που σημαίνει ότι ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν του 2023, καθώς ο Αυστραλός φόρεσε για πρώτη φορά τα πορτοκαλί χρώματα της βρετανικής ομάδας στις αρχές του 2021.

Συχνά, στα συμβόλαια μεταξύ ομάδων και οδηγών υπάρχουν ρήτρες απόδοσης, αλλά σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι μόνο ο Ricciardo έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει νωρίτερα από τη McLaren υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αυτό δείχνει ότι όταν υπέγραψε, η McLaren δεν περίμενε ποτέ ότι ο Ricciardo θα είχε τόσο κακή απόδοση σε σύγκριση με τον Norris.

Οι δύο οδηγοί της McLaren έχουν συμμετάσχει -μέχρι σήμερα- ως teammates της McLaren σε 35 GP. Σε αυτά, ο Norris έχει μαζέψει 236 βαθμούς (160+76) και ο Ricciardo 134 βαθμούς (115+19), ενώ και οι δύο οδηγοί μετρούν συνολικά από 2 εγκαταλείψεις με την McLaren.

Advertisement

Παρά τη νίκη και το “μαγικό” Ιταλικό GP του 2021, όπου ο Ricciardo κατέκτησε τη νίκη και ο Norris ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας το μοναδικό “1-2” της περσινής σεζόν για λογαριασμό της McLaren, η συνεχιζόμενα κακή απόδοση του Αυστραλού ανάγκασε την ομάδα από το Woking να ενημερώσει επίσημα τον Ricciardo ότι δεν έχει θέση το 2023, ώστε να πάρει τη θέση του ο ομοεθνής του, Oscar Piastri.

Ωστόσο, ο Ricciardo φέρεται να θέλει να αποζημιωθεί πλήρως από τη McLaren για να “αδειάσει” τη θέση του, με τον ετήσιο μισθό του να αγγίξει τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Η McLaren, φυσικά, ελπίζει να βρεθεί λύση με λιγότερα, ενώ έχει κάνει ακόμη πρόταση στον Ricciardo να οδηγήσει στο IndyCar για λογαριασμό της. Ωστόσο, ο Ricciardo δεν έχει σκοπό να φύγει από την F1.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: