Μοντέλο του OnlyFans είπε ότι σκότωσε τον φίλο της σε αυτοάμυνα, αλλά συνελήφθη όταν παρατήρησαν κάτι στο πτώμα

Μοντέλο του OnlyFans είπε ότι σκότωσε τον φίλο της σε αυτοάμυνα, αλλά συνελήφθη όταν παρατήρησαν κάτι στο πτώμα
Advertisement

Πριν τέσσερις μήνες, η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του Christian Obumseli οφειλόταν σε ανθρωποκτονία. Όλο αυτό το διάστημα, η σύντροφός του και παρά πολύ επιτυχημένη influencer του OnlyFans, Courtney Clenney, υποστήριζε πως τον είχε τραυματίσει με ένα μαχαίρι ενώ η ίδια βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Όμως την Τετάρτη, έγινε γνωστό πως συνελήφθη για τη δολοφονία του Obumseli, ενώ βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης για μετατραυματικές διαταραχές και χρήση ουσιών στη Χαβάη.

Advertisement

Στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, η εισαγγελέας της πολιτείας Miami-Dade, Katherine Fernandez Rundle, αποκάλυψε στοιχεία που ανατρέπουν την υπόθεση αφού, όπως εξήγησε, ο Obumseli ήταν το θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Rundle έδειξε υλικό από κάμερα ασφαλείας από έναν καβγά στο ασανσέρ της πολυτελούς πολυκατοικίας όπου ζούσε το ζευγάρι, ο οποίος είχε διαδραματιστεί αρκετές εβδομάδες πριν από το θανάσιμο μαχαίρωμα.

Στο βίντεο, η Clenney, φαίνεται να σπρώχνει και να πηδάει πάνω στον Obumseli. Εκείνος απλώνει τα χέρια του και της γυρίζει την πλάτη για να πατήσει κουμπιά στον πίνακα ελέγχου του ασανσέρ. Κάποια στιγμή, φαίνεται να της κάνει για λίγο κεφαλοκλείδωμα και αργότερα σπρώχνει το πρόσωπό της με το χέρι του.

Advertisement

Η Fernandez Rundle υποστήριξε ότι το βίντεο δείχνει την κατηγορούμενη να επιτίθεται στον Christian, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι [το βίντεο] ήταν ένας γλαφυρός τρόπος που δείχνει ποια ήταν η σχέση και ποιο άτομο έκανε την επίθεση».

Ο δικηγόρος του μοντέλου, Frank Prieto αντέδρασε χθες λέγοντας πως το βίντεο δεν έδειχνε όλη την εικόνα.

«Είναι ντροπή που η Εισαγγελία προσπαθεί να κερδίσει αυτή την υπόθεση στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, προβάλλοντας ένα άσχετο και πιθανότατα μη αποδεκτό νομικά βίντεο με την Courtney σε ένα ασανσέρ να έχει σωματική επαφή με τον Obumseli», δήλωσε.

«Το βίντεο δεν απεικονίζει τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό που καταγράφηκε στο ασανσέρ. Ο Obumseli ήταν ο θύτης, το χειρότερο είδος θύτη. Χειριζόταν και κακοποιούσε την Courtney σε ιδιωτικές στιγμές, όταν νόμιζε ότι δεν ήταν κανείς τριγύρω», υποστήριξε ο συνήγορος.

Advertisement

Πώς διαψεύδεται η ιστορία της

Προβάλλοντας στην οθόνη ένα μαχαίρι κουζίνας, η Fernandez Rundle εξήγησε ότι στις 3 Απριλίου, η Clenney μαχαίρωσε τον Obumseli με μια λεπίδα έξι ιντσών που εισχώρησε τρεις ίντσες στο στήθος του και τρύπησε την υποκλείδια αρτηρία του, σκοτώνοντάς τον.

Είπε ότι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το τραύμα αυτό προκλήθηκε από ένα χτύπημα προς τα κάτω στο στήθος του Obumseli, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της Clenney ότι πέταξε το μαχαίρι στον Obumseli από απόσταση περίπου τριών μέτρων.

Πέραν αυτού, είπε ο εισαγγελέας, δεν υπήρχαν σημάδια στο σώμα της Clenney ότι είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον Obumseli, παρά το γεγονός ότι η ίδια είπε στην αστυνομία ότι την είχε σπρώξει στον τοίχο από το λαιμό και στη συνέχεια την έσπρωξε στο έδαφος.

Advertisement

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Clenney μαχαίρωσε την Obumseli μεταξύ 16:33μμ, όταν εκείνος έφτασε στο σπίτι με σάντουιτς, και 16:57μμ, που εκείνη κάλεσε την Άμεση Δράση. Κατά την αστυνομία, η Clenney μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, την ώρα του μαχαιρώματος.

Η μητέρα της κατέθεσε στις αρχές ότι άκουσε το ζευγάρι να τσακώνεται ενώ μιλούσε με την κόρη της. Περίπου 10 λεπτά πριν η Clenney καλέσει την Άμεση Δράση, οι υπεύθυνοι του κτιρίου κάλεσαν την αστυνομία ειδοποιώντας την για περιστατικό ενόχλησης στο διαμέρισμα της Clenney και του Obumseli.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης της Clenney στο 911, είπε η εισαγγελέας Fernandez Rundle, ο Obumseli ακουγόταν από μακριά να επαναλαμβάνει «ότι πέθαινε και ότι έχανε την αίσθηση του χεριού του». Η Clenney ακουγόταν να λέει: «Λυπάμαι πολύ, μωρό μου».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Μανουέλ Μοράλες, αναγνώρισε στον αδελφό και τον ξάδελφο του Obumseli, οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση Τύπου, ότι είναι σκληρή πραγματικότητα όταν η δικαιοσύνη αργεί τόσο πολύ να αποδοθεί.

Advertisement

Ερωτηθείς γιατί η σύλληψη άργησε αρκετούς μήνες, ο Μοράλες είπε ότι έπρεπε να στοιχειοθετήσουν μια ολοκληρωμένη υπόθεση για να την παρουσιάσουν στους εισαγγελείς. «Έχεις μόνο μία ευκαιρία και θέλεις να τα κάνεις όλα σωστά», είπε.

Ο δικηγόρος του μοντέλου δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone το βράδυ της Τετάρτης ότι ήταν «σοκαρισμένος» από τη σύλληψη της Clenney και επέμεινε ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις πως ενήργησε σε αυτοάμυνα. «Ο Obumseli της επιτέθηκε και επιχείρησε να την πνίξει εκείνο το βράδυ- η Courtney δεν είχε άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσει τη δύναμη με δύναμη», δήλωσε ο Prieto μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρόσθεσε ότι ήταν απογοητευμένος που είδε να επιδίδεται ένταλμα σύλληψης στην πελάτισσά του. «Έχουμε συνεργαστεί για την έρευνα από την αρχή», είπε. «Είχαμε προσφερθεί να παραδοθεί αυτοβούλως, αν απαγγέλονταν κατηγορίες, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η νομική διαδικασία για την απαλλαγή της από τις κατηγορίες».

Advertisement

Η Fernandez Rundle αναφέρθηκε στην αντίδραση του Prieto κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας ότι η κατάσταση της Clenney ήταν ασυνήθιστη επειδή οι αρχές πίστευαν ότι βρισκόταν σε «ένα απομακρυσμένο νησί», πάνω από 4.000 μίλια μακριά από το Μαϊάμι. «Θεωρήσαμε ότι το συνετό που έπρεπε να κάνουμε – το σωστό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να πάμε να την πάρουμε και να διασφαλίσουμε την παρουσία της».

Ο Prieto έχει επανειλημμένα υποστηρίξει στο Rolling Stone και σε άλλα μέσα ότι η Clenney ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας στα χέρια του Obumseli – αν και παραδέχτηκε επίσης στο Rolling Stone ότι η σχέση τους ήταν ταραχώδης και η βία μπορεί να είχε «δύο κατευθύνσεις».

Επιπλέον, έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι η Clenney ήταν θύμα σεξουαλικής εμπορίας, αλλά δεν έχει αναπτύξει αυτόν τον ισχυρισμό ούτε έχει μοιραστεί αποδείξεις.

Advertisement

Ο δικηγόρος της οικογένειας Obumseli, Larry Handfield, δήλωσε στο Rolling Stone τις εβδομάδες που ακολούθησαν του θανάτου, ότι ο ίδιος και η οικογένεια του Obumseli πίστευαν ότι η Clenney «λάμβανε ειδική μεταχείριση ως λευκή γυναίκα που σκότωσε έναν μαύρο άνδρα.»

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για το λευκό προνόμιο, επειδή οποιοδήποτε άλλο άτομο θα είχε συλληφθεί», δήλωσε τον Απρίλιο. Ο Handfield ισχυρίστηκε στο Rolling Stone ότι η αστυνομία του Μαϊάμι είχε μπερδέψει την έρευνα και εξέτασε την υπόθεση μόνο αφότου απευθύνθηκε απευθείας στον εισαγγελέα για το θέμα.

Αρνείται τους ισχυρισμούς του Prieto ότι ο Obumseli ήταν βίαιος απέναντι στον Clenney και δήλωσε ότι είχε μιλήσει με μάρτυρες που είπαν ότι η Clenney ήταν η βίαιη σύντροφος στη σχέση τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: