Τέσσερα ζώδια που παριστάνουν τα σκληρά και αλώβητα

Advertisement

Μπορεί να βολεύει κιόλας κάποια από αυτά τα ζώδια που θα σου αναφέρουμε παρακάτω να φαίνονται κακά, ώστε να αποθαρρύνονται ή να φοβούνται όσοι θέλουν να τα βλάψουν.

Όμως, μόνο όσοι τους γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους ξέρουν ότι στενοχωριούνται, πληγώνονται και πονούν, ενδεχομένως περισσότερο κι από αυτά που δείχνουν πόσο ευαίσθητα και ευάλωτα είναι.

Advertisement

Ας δούμε, λοιπόν, για ποια μιλάμε:

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός έχει την εικόνα του επιθετικού, εριστικού, απότομου ανθρώπου, που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και είναι έτοιμος να τσαμπουκαλεφτεί και να μπινελικώσει όποιον και όποιαν του την πει, αδιαφορώντας για την ηλικία ή τη θέση του/ης.

Είναι όμως τόσο σκληρός όσο δείχνει; Όσοι έχουν σχέση (οποιουδήποτε είδους) μαζί του ξέρουν ότι έχει καρδιά μάλαμα κι αν τον ρίξεις στο φιλότιμο, θα σου δώσει και το… νεφρό του.

Αν αδικηθεί ο ίδιος ή άνθρωπος που αγαπάει, θα τον πιάσουν τα δαιμόνια, αλλά κατά βάθος θα στενοχωρηθεί πολύ, ίσως, μάλιστα, όταν μείνει μόνος του να βάλει και τα κλάματα.

Advertisement

ΛΕΩΝ

Βλέπεις εσύ τον αγέρωχο Λέοντα, με το αφ’ υψηλού το ύφος, ενδεχομένως να έχεις ακούσει και τις προσβολές ή την κοροϊδία του και θεωρείς ότι αυτός ο τύπος είναι από τους πιο σκληρόπετσους που έχει γεννήσει η πλάση. Λάθος!

Πίσω από αυτή την εικόνα υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος, με πληγωμένη περηφάνια ή που προσπαθεί να διαχειριστεί την απόρριψη (ω ναι, έχει φάει και τέτοια) για να πάρει τα πάνω του και να σταθεί στα πόδια του.

Έχεις ιδέα πόσο ευαίσθητο είναι το λιοντάρι και πόσο εύκολο είναι να το πονέσεις; Σου το λέμε εμείς, πάρα πολύ και μάλιστα θα κάνει αρκετό καιρό για να συνέλθει.

Advertisement

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η φήμη του προηγείται και δυστυχώς είναι από τα ζώδια που ενίοτε τη δικαιώνει κιόλας, καθώς βγάζει αρκετές φορές σκληρότητα και εκδικητικότητα. Γιατί όμως φτάνει σε αυτό το σημείο;

Επειδή έχει πραγματικά πληγωθεί πολύ και δυστυχώς δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσει. Αν δεν τον άγγιζε τίποτα, αν δεν πονούσε, θα αδιαφορούσε πλήρως και θα συνέχιζε τη ζωούλα του κανονικότατα, χωρίς να ασχοληθεί δεύτερη φορά.

Αυτός είναι κι ο λόγος που δείχνει σκληρός και κρατά σε απόσταση τους άλλους. Σκανάρει συμπεριφορές και λόγια και αν δεν τους γνωρίσει αρκετά καλά, δεν πρόκειται να δείξει την πιο ευαίσθητη πλευρά του.

Advertisement

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Άλλος ένας σκληρός, απόμακρος και ψυχρός, που θεωρείται ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν και τίποτα δεν τον αγγίζει. Ότι το μόνο που τον νοιάζουν είναι η κατάκτηση της κορυφής και η απόκτηση της εξουσίας.

Αυτό που διαφεύγει στους πολλούς είναι ότι οι περισσότεροι Αιγόκεροι δεν είχαν εύκολη ζωή, εξ ου κι η εικόνα τους, που τη χρησιμοποιούν σαν ασπίδα για να μην πληγωθούν. Και φυσικά πονάνε και υποφέρουν, απλά δε γυρνούν από δω και από κει να μοιραστούν τον καημό τους και να πουν το παράπονό τους.

Όταν είναι σε τέτοια φάση, προτιμούν να κλείνονται στο σπίτι τους και μην έχουν επαφή με κανέναν. Είναι από αυτούς που τους ρωτάς «τι έχεις;» και σου απαντούν «τίποτα μωρέ, αγχωμένος είμαι»!

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: