«Eυτυχισμένοι Μαζί»: Ο θάνατος και το τpαγικό τέλος της σειράς, που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα

Advertisement

Το «Ευτυχισμένοι μαζί» είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, προσφέροντας απίστευτες στιγμές γέλιου.

Τόσο στην πρώτη προβολή του, όσο και στις δεκάδες επαναλήψεις που έχουν παιχτεί από τότε, το κοινό δείχνει πάντα την προτίμησή του, καθώς αποτελεί από τις αγαπημένες σειρές του Mega.

Advertisement

Το σίριαλ προβλήθηκε τις σεζόν 2007-2009, ενώ στις 7 Οκτωβρίου του 2009 προβλήθηκε μια τηλεταινία που αποτελεί την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Στην ελληνική version στο φινάλε, είδαμε τον Μάρκο και την Εύα να κάνουν παιδί και να ζουν ευτυχισμένοι, ενώ παιδάκι έκαναν και η Ελένη με τον Διονύση και ζουν επίσης ευτυχισμένοι, αλλά στην ισπανική εκδοχή τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος.

«Ήταν μια σειρά στην οποία όλα συνωμότησαν ώστε να γίνει επιτυχία. Πρόκειται για διασκευή ισπανικής σειράς (Los Serrano). Ήταν καλό το σενάριο της Ρένας Ρίγγα, ο Ανδρέας Μορφονιός ήταν στα ντουζένια του, η διανομή πολύ καλή, οι συνθήκες άριστες: εξίμιση μέρες γυρίζαμε το κάθε επεισόδιο.

Advertisement

Είχαμε όρεξη όλοι μας και από τη σειρά βγήκαν και καλοί νέοι ηθοποιοί. Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά.

Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την «αρρώσταινε» και την «πέθαινε». Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ», έχει υπογραμμίσει ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑgazino».

Τι έγινε στο “Ευτυχισμένοι μαζί” της Ισπανίας

Σεράνο ήταν το επίθετο της οικογένειας, οι αντίστοιχοι Μαυροτσούκαλοι. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου ήταν όπως και στο «Ευτυχισμένοι μαζί».

Advertisement

Ο Ντιέγκο Σεράνο, χήρος και πατέρας τριών αγοριών (του Μάρκος, του Γκιγιέρμο και του Κούρο), παντρεύτηκε τον πρώτο του έρωτα, τη Λουθία, διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Εύα και της Τετέ.

Στις ζωές τους μπλεκόταν συχνά η Κάρμεν, η μητέρα της Λουσία, ο Σαντιάγκο, αδερφός του Ντιέγκο και η οικογένεια του Φίτι (ο αντίστοιχος Μάκης), ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Καντέλα και πατέρας του Ραούλ, συμμαθητή και φίλου του Μάρκος.

Ο Ντιέγκο και ο Σαντιάγκο ήταν ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας, ο Φίτι μηχανικός αυτοκινήτων και οι Λουθία με την Καντέλα καθηγήτριες.

Στους πρώτους κύκλους επεισοδίων, η κεντρική ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον ανάρμοστο έρωτα του Μάρκος και της Εύα, την οποία όμως ήθελε και ο Ραούλ.

Advertisement

Τελικά, ο Ραούλ τα έφτιαξε με την Άφρικα (στην ελληνική εκδοχή την Αφρούλα) και ο Μάρκος και η Εύα έγιναν ζευγάρι.

Στη συνέχεια όμως η Εύα έφυγε για σπουδές. Ο Μάρκος την ακολούθησε και το ζευγάρι απέκτησε και μωρό.

Η ιστορία μέχρι εδώ είναι σχεδόν ίδια με το «Ευτυχισμένοι Μαζί». Στην Ελλάδα το σίριαλ σταμάτησε όταν έσπασαν τα νερά της Εύας.

Αν συνεχιζόταν όμως το πρωτότυπο, ισπανικό σενάριο προέβλεπε ότι ο Γικιγιέρμο (Θανάσης) θα ερωτευόταν την Τετέ (Φίφη). Οι δυο τους θα το έσκαγαν και θα ζούσαν τον έρωτά τους στη Βαρκελώνη.

Advertisement

Η Λουσία θα πέθανε σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο Ντιέγκο με τον Σαντιάγκο θα έχαναν την ταβέρνα τους, στην οποία θα έπιαναν μετά δουλειά ως υπάλληλοι. Ο Φίτι και η Καντέλα θα χώριζαν. Επίσης, ο Ντιέγκο θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από μια γέφυρα.

Οι σεναριογράφοι της σειράς υπαινίσσονται ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα μεγάλο όνειρο που έβλεπε ο Ντιέγκο την πρώτη νύχτα του γάμου του με τη Λουθία και ότι τίποτε από αυτά δε συνέβη στην πραγματικότητα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: