«Designer vagina»: Η μόδα των κολάν διπλασίασε τις πλαστικές στο αιδοίο και «φταίνε» οι Καρντάσιαν

«Designer vagina»: Η μόδα των κολάν διπλασίασε τις πλαστικές στο αιδοίο και «φταίνε» οι Καρντάσιαν
Advertisement

Γυναίκες έχουν αρχίσει να συρρέουν σε πλαστικούς χειρουργούς για να αποκτήσουν ένα «designer vagina» από τότε που τα πολύ στενά κολάν έχουν γίνει απόλυτο trend αλλά ταυτόχρονα άβολα λόγω του «camel toe».

Η αιδοιοπλαστική (labiaplasty) είναι μια επέμβαση, που μικραίνει το μέγεθος από τα χείλη του κόλπου και η τιμή της ξεπερνά τα 4.000 δολάρια.

Advertisement

Ο Dr. John Skevofilax, επικεφαλής χειρουργός των Signature Clinics στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στη Daily Mail ότι πέρυσι πραγματοποίησε 50 τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις – ωστόσο το 2022, ο αριθμός έχει ήδη ξεπεραστεί από τον Αύγουστο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CAMELTOE (@supercameltoe)

Αναφέροντας πόνο και δυσφορία ως αιτία για τη χειρουργική επέμβαση, ο Dr. Skevofilax επιβεβαίωσε πώς τα στενά κολάν και τα αθλητικά ρούχα μπορεί όντως να γίνουν ενοχλητικά.

«Τα ρούχα γυμναστικής είναι λίγο πιο στενά στην εφαρμογή, οπότε ασκούν πίεση στην περιοχή», εξήγησε. «Βιώνουν πόνο, δυσφορία γενικά, τριβή… πολλές γυναίκες νιώθουν τόσο άβολα που αποφεύγουν εντελώς να φορέσουν αυτού του είδους τα ρούχα».

Advertisement

Τα yoga pants, συγκεκριμένα, έχουν αποδειχθεί εδώ και καιρό ένας από τους βασικούς ενόχους. Το 2015, ο πλαστικός χειρουργός Dr. Richard Swift δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι τα «πανταχού παρόντα» αθλητικά ρούχα παίζουν «μεγάλο ρόλο» στην έξαρση των επεμβάσεων αιδοιοπλαστικής.

«Γυναίκες, των οποίων τα χείλη είναι διογκωμένα, μπορεί να αισθάνονται άβολα και εκτεθειμένες», πρόσθεσε.

Αλλά το φαινόμενο εκτείνεται πέραν της απλής αντιμετώπισης του «camel toe», αφού ορισμένες γυναίκες επιμένουν να φορούν στενά κολάν παρά τον πόνο.

«Όλα είναι αλληλένδετα- ένα κολάν που προκαλεί δυσφορία, με τη σειρά του τραβάει την προσοχή στα χείλη και την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση», σημειώνει.

Advertisement

Οι Καρντάσιαν έχουν εδώ και καιρό αναδειχθεί «βασίλισσες» της athleisure athleisure, με το brand SKIMS της Κιμ να εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο trend, ενώ τον Ιούνιο αποκάλυψε ότι είχε βελτιώσει τα κορμάκια με φαρδύτερο καβάλο, μόνο για την αδελφή της Κλόε Καρντάσιαν, που είχε πει ότι πίστευε πως η περιοχή του καβάλου χρειαζόταν «λίγο περισσότερο ύφασμα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKIMS (@skims)

Παρά τον επανασχεδιασμό της σειράς SKIMS, δεν είναι όλα τα brands πρόθυμα να συμβιβαστούν για χάρη του στενού καβάλου.

Ο Dr. Skevofilax σημείωσε ότι το 80% των ασθενών του που ζητούν αιδοιοπλαστική ανέφεραν ως λόγο για τη χειρουργική επέμβαση τη δυσφορία στα στενά ρούχα – και όχι μόνο την εμφάνιση.

«Βασικά, δεν είχα ποτέ ασθενή που να πει: «Θέλω ο κόλπος μου να μοιάζει με την τάδε πορνοστάρ»», είπε.

Advertisement

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, αφού πολλά μπορεί να πάνε στραβά σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση, όπως στην περίπτωση μιας γυναίκα που υποστηρίζει ότι έχασε την αίσθηση λόγω κακής ποιότητας αιδοιοπλαστικής.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οι πιο αποφασισμένες γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν στην επέμβαση για να ανακουφιστούν από τον πόνο, πρέπει να βεβαιωθούν ότι «παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό τους», τονίζει ο Dr. Skevofilax.

«Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν», λέει. «Αν επιλέγουν στενά ρούχα, όπως για παράδειγμα, yoga pants επειδή ακολουθούν μια συγκεκριμένη τάση της μόδας ή επειδή ταιριάζουν περισσότερο στο συγκεκριμένο είδος άσκησης, θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν χωρίς άγχος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: