Renault Megane E-TECH Electric: Αυτό το υλικό «ευθύνεται» για την κορυφαία ηχομόνωση στην καμπίνα

Renault Megane E-TECH Electric: Αυτό το υλικό «ευθύνεται» για την κορυφαία ηχομόνωση στην καμπίνα
Advertisement

Περισσότερες από 300 πατέντες έχουν κατατεθεί για τη σχεδίαση του Renault Megane E-TECH Electric και της πλατφόρμας του.

Μία από αυτές αφορά το υλικό με το οποίο η γαλλική εταιρεία έχει καταφέρει να αφήσει εκτός καμπίνας όλους τους ενοχλητικούς ήχους και να προσφέρει το «Smart Cocoon», όπως χαρακτηριστικά το περιγράφει, στους επιβάτες.

Advertisement

Ο Sofiane Amaanan, Project Manager Ανάπτυξης και Καινοτομίας στο τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων και Projects, εξηγεί πώς βελτίωσε την ηχομόνωση στο Megane E-TECH Electric χάρη στο νέο υλικό που είναι έξυπνα τοποθετημένο μεταξύ του δαπέδου του αυτοκινήτου και της μπαταρίας:

«Για να βελτιώσουμε την ακουστική του αυτοκινήτου εξοικονομώντας παράλληλα και χώρο μεταξύ του δαπέδου και της μπαταρίας του, αντικαταστήσαμε τα δύο βαρύτερα τμήματα του δαπέδου με ένα νέο αφρώδες υλικό απορρόφησης των κραδασμών.

Η λύση αυτή αποτελείται από ένα μονοκόμματο τμήμα που καλύπτει πλήρως την μπαταρία και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ηχομόνωσης στην καμπίνα των επιβατών. Το εσωτερικό θυμίζει πραγματική κάψουλα απομόνωσης».

Advertisement

Τι καινούργιο φέρνει η καινοτομία αυτή;

Η νέα λύση που υιοθετείται για την ηχομόνωση του νέου Megane E-TECH Electric συγκεντρώνει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων όπως:

• Ένα βελτιωμένο επίπεδο ηχομόνωσης του αυτοκίνητου (-10dB)
• Καλύτερους χώρους για τους επιβάτες
• Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
• Πάνω από 3 κιλά περιορισμό του συνολικού βάρους

Μία καινοτόμος διαδικασία

Οι υπεύθυνοι πίσω από τη σύγχρονη αυτή εφαρμογή, αφαίρεσαν τα παλιά ηχομονωτικά υλικά που βρίσκονταν κάτω από τη μοκέτα του δαπέδου – συμπεριλαμβανομένης και μεγάλης ποσότητας ρητίνης – τοποθετώντας κάτω από το πάνελ του δαπέδου του νέου Megane E-TECH Electric, έναν νέο πατενταρισμένο αφρώδες υλικό απορρόφησης κραδασμών.

Ο αφρός προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του δαπέδου στην πάνω πλευρά και στη δομή του περιβλήματος της μπαταρίας από κάτω.

Advertisement

Όταν συμπιέζεται, απορροφά τους κραδασμούς για να μειώσει την ποσότητα των ηχητικών κυμάτων που διαχέονται στο πάτωμα, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση της ησυχίας μέσα στο χώρο επιβατών.

Ο πρωτοποριακός αυτός αφρός έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους μηχανικούς να περιορίσουν το πάχος του δαπέδου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους επιβάτες, αλλά και να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη ενεργειακή απόδοση, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: