Ντρισμπιώτη: «Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα»- Τα δάκρυα στην απονομή του 2ου χρυσού και η μπύρα [βίντεο]

Ντρισμπιώτη: «Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα»- Τα δάκρυα στην απονομή του 2ου χρυσού και η μπύρα [βίντεο]
Advertisement

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγα 24ωρα, δάκρυα χαράς κύλησαν στο πρόσωπο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, την ώρα που στεκόταν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε αναδειχθεί για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αν και μετά τον θρίαμβο στα 35 χλμ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο η ίδια και ο προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, είχαν κάποιες αμφιβολίες για το εάν θα μετείχε και στα 20 χλμ. βάδην, τελικά το αποφάσισαν. Και η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα έγραψε ιστορία, κατακτώντας και δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Advertisement

«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. βάδην γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ντρισμπιώτη, που με 1.29.03 βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της.

«Θα μπορούσα να είχα κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ, εάν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο πέντε δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε η πρώτη αθλήτρια της Ελλάδας που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η Ντρισμπιώτη παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε να ανέβει ξανά στο βάθρο. «Ο προπονητής μου με ρώτησε τι θέλω, του είπα ότι αισθάνομαι πως έχω επανέλθει, σίγουρα όχι στο 100%. Αλλά δεν πίστευα ότι θα ήμουν στα μετάλλια», δήλωσε.

Advertisement

Η ίδια περίμενε ότι θα τερματίσει στην πρώτη δεκάδα. Ένα τέτοιο πλασάρισμα σε δεύτερο αγώνισμα, μέσα σε τέσσερις ημέρες, «θα ήταν ό,τι είχα ονειρευτεί», εξομολογήθηκε.

«Κέρδισε η ψυχή της»

Όμως, εξήγησε ότι έκανε κούρσα με σταθερό ρυθμό, έδειξε υπομονή και έκανε την επίθεσή της στο τέλος. «Ήταν όλη η ομάδα εδώ, είχα μεγάλη στήριξη. Τους είχα ανάγκη», συμπλήρωσε αναφερόμενη στην παρουσία των μελών της ελληνικής αποστολής.

«Μετά από τον πρώτο αγώνα φάνηκε ότι δεν τα είχε δώσει όλα», σημείωσε ο προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

«Το χρυσό σχεδόν το είχαμε αποκλείσει, αλλά δεν το είχε αποκλείσει η Αντιγόνη και έκανε αυτό που έκανε», πρόσθεσε. «Κέρδισε η ψυχή της και όχι το κορμί της. Συμβαίνουν αυτά, αλλά σπάνια. Και είναι σπάνια περίπτωση η Αντιγόνη», τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Advertisement

«Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα»

Το επόμενο βήμα, δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι να διαχειριστεί όλα αυτά τα συναισθήματα που την πλημμυρίζουν μετά τον διπλό θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

«Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του, τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν έτρεχα μόνη μου εδώ σήμερα. Έτρεξα για όλους αυτούς που ήρθαν δίπλα μου, πίστεψαν σε εμένα, άρχισαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο για να μην το βάζουν ποτέ μα ποτέ κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να διαχειριστούμε την αναγνωρισιμότητα, που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για έναν αθλητή, για να μην ξεφύγει από τον στόχο του. Πιστεύω ότι η Αντιγόνη, λόγω χαρακτήρα, δεν θα ξεφύγει», επεσήμανε ο προπονητής της.

Advertisement

Η αγάπη για την μπύρα

Τώρα, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μπόρεσε να απολαύσει και την μπύρα που τόσο ήθελε.

«Δικαιούται μία μπύρα που της έχω στερήσει και την αγαπά τόσο πολύ», δήλωσε ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος μετά τον αγώνα.

«Θα την έπινα ούτως ή άλλως, την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη», απάντησε γελώντας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. «Δεν μου έχει χαλάσει χατήρι, όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πόσο πολύ την αγαπώ», συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια.

Advertisement

«Την αφήνω να πιει μια μπύρα τώρα, αλλά μου χρωστάει μια σαμπάνια, που πρέπει να πιούμε στο Παρίσι σε δύο χρόνια», σημείωσε με νόημα ο προπονητής της, αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Η υποδοχή και η μπύρα

Τελικά, η επιθυμία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη πραγματοποιήθηκε μόλις επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου μένει η ελληνική αποστολή.

Εκεί, τα μέλη της ομάδας της επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, με συνθήματα και χειροκροτήματα. Και βέβαια, ένα ποτήρι μπύρα περίμενε τόσο την ίδια όσο και τον προπονητή της.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: