Το σπίτι που το έχουν τρακάρει 23 φορές! (εικόνες + βίντεο)

Το σπίτι που το έχουν τρακάρει 23 φορές! (εικόνες + βίντεο)
Advertisement

Κάθεσαι ήρεμος στο σαλόνι του σπιτιού σου, χαζεύοντας στην τηλεόραση και περνάς ένα ήσυχο βράδυ. Ξαφνικά, ένα φορτηγό GMC High Sierra του 2016 μπαίνει στο σαλόνι σου, διαλύοντας τα πάντα.

Όχι, δεν είναι σενάριο από αμερικάνικη ταινία. Είναι πραγματικό γεγονός που έχει συμβεί συνολικά 23 φορές στο σπίτι του Ray Minter στο East San Jose των ΗΠΑ!

Advertisement

Ο άτυχος ιδιοκτήτης έχει αναγκαστεί να επιδιορθώσει σημαντικές ζημιές που έχει υποστεί το σπίτι του, το γκαράζ του και διάφορα άλλα σημεία, καθώς 23 φορές έχει δει αυτοκίνητα να πέφτουν πάνω του!

Ο Minter ζει στο σπίτι της οδού Jackson από το 1960, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο 680 και τα πρώτα χρόνια δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο από το 1972 τα πάντα άλλαξαν, με την κατασκευή της εξόδου Jackson Avenue.

Οι οδηγοί βγαίνουν με ταχύτητα από τον αυτοκινητόδρομο και δεν εκτιμούν σωστά τις συνθήκες. Ετσι, στην προσπάθειά τους να στρίψουν δεξιά για να μπουν στην Jackson, πέφτουν πάνω στο σπίτι του Minter, το οποίο είναι στο εξωτερικό μέρος της στροφής. Εκεί ακριβώς που «απαγορεύεται» να κάθονται θεατές στις στροφές ενός αγώνα ράλι, υπό τον κίνδυνο εξόδου ενός αυτοκινήτου.

Advertisement

Ο Minter έχει σταθεί τυχερός στην ατυχία του. Και τις 23 φορές που ένα όχημα έπεσε πάνω στο σπίτι του, ήταν παρών. Ενίοτε και μέλη της οικογένειάς του.

Ωστόσο ουδείς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ας έχουν συμβεί νύχτα τα περισσότερα ατυχήματα. «Αν δεν υπάρξει νεκρός, μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι», σχολίασε στην San Jose Spotlight.

Τι και αν μετέτρεψε το σπίτι του σε… φρούριο, χτίζοντας τσιμεντένιους στύλους, ατσάλινη περίφραξη και τοίχους από τούβλα στον περιβάλλοντα χώρο.

Πάντα κάποιο όχημα κατάφερνε να τα διαπεράσει, αναγκάζοντάς τον να ξοδέψει πάνω από 30.000 ευρώ μέχρι σήμερα για να τα αντικαταστήσει. Ένα αυτοκίνητο έφτασε μέχρι το γκαράζ του και διέλυσε το αυτοκίνητό του (Honda Accord), άλλο έφτασε μέσα στο σαλόνι, άλλο στην κουζίνα!

Advertisement

Πλέον, έχει φτάσει στο σημείο να το θεωρεί μέρος της καθημερινότητάς του. «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι φοβήθηκα, αλλά μετά από τόσα χρόνια που αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση, το συνηθίζεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έχει ζητήσει αμέτρητες φορές από τους αξιωματούχους της πόλης να πάρουν μέτρα. Να κάνουν τροποποιήσεις, να βάλουν νησίδα ή κάποιο άλλο «εμπόδιο» προκειμένου οι οδηγοί που βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο να αναγκαστούν να κόψουν εξαρχής ταχύτητα.

Όλες του οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό. Πολιτεία και τοπική αρχή μετακυλούν ο ένας στον άλλο την αρμοδιότητα για αλλαγές και άκρη δεν βγαίνει. «Απλά σταμάτησα να προσπαθώ να τους μιλήσω», παραδέχεται ο Minter.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: