Πλημμύρα από ρωσικά supercars σε parking αεροδρομίου στο Ελσίνκι -Για ποιο λόγο τα «εγκαταλείπουν» οι ιδιοκτήτες τους

Advertisement

Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε parking αεροδρομίου, το οποίο πλημμύρησε από πολυτελή αυτοκίνητα και supercars Ρώσων ολιγαρχών.

Porsche, Bentley και άλλες εξίσου εξωτικές κατασκευές πλημμυρίζουν το parking του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Φινλανδίας έχοντας ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τις ρωσικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisement

Οι έχοντες και κατέχοντες της Ρωσίας επιλέγουν να περάσουν οδικώς στη Φιλανδία, φτάνοντας έως το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, ώστε να ταξιδέψουν από εκεί σε ευρωπαϊκούς ή άλλους διεθνείς προορισμούς.

Βλέπετε η απαγόρευση πτήσεων πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία έχει επιβληθεί για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάζει όσου θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτούς τους προορισμούς να βγουν εκτός ρωσικών συνόρων και να επιλέξουν μια μη ρωσική εταιρεία για την πτήση τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Ελσίνκι είναι ένα από πιο κοντινά στο ρωσικό έδαφος διεθνή αεροδρόμια, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό ώστε να το καταστήσει έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Ρώσους ταξιδιώτες.

Advertisement

Από τη στιγμή μάλιστα που οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του Covid-19 στις διασυνοριακές μετακινήσεις άρθηκαν, ο δρόμος για τη Φινλανδία και τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες άνοιξε για τους κατοίκους της Ρωσίας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι πλημμύρησε από εξωτικά οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων τα εγκατέλειψαν με χαρά ώστε να φτάσουν αεροπορικώς στον προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδο των Ρώσων στη Φινλανδία εξασφαλίζεται με τουριστική βίζα η οποία τις περισσότερες φορές έχει εκδοθεί από τη χώρα του τελικού προορισμού.

Advertisement

Αν αυτή είναι ευρωπαϊκή, τότε η Φινλανδία δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την είσοδό τους εντός των συνόρων της.

Για να αντιμετωπίσει, μάλιστα, το φαινόμενο του συνωστισμού Ρώσων σε φινλαδικό έδαφος, η Κυβέρνηση της χώρας προσανατολίζεται να τοποθετήσει πλαφόν στον αριθμό των εγκρίσεων στις τουριστικές βίζες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: