Η καθαρή αξία του Σιλβέστερ Σταλόνε σε αριθμούς – Από τον Ρόκι Μπαλμπόα στο σήμερα

Η καθαρή αξία του Σιλβέστερ Σταλόνε σε αριθμούς – Από τον Ρόκι Μπαλμπόα στο σήμερα
Advertisement

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι Αμερικανός ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες δράσης όλων των εποχών.

Ο Σταλόνε έγινε διάσημος με τον «Rocky», που τον βοήθησε να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς δράσης των δεκαετιών του 1980 και 1990.

Advertisement

Ο «Rocky», ο «Rambo» και το «The Expendables» είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά επιτυχημένα franchise που έχει αναπτύξει και παράγει.

Οι ταινίες του Σταλόνε έχουν αποφέρει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Ο ηθοποιός έχει γράψει, παράγει ή και σκηνοθετήσει αρκετές από τις πιο μεγάλες του ταινίες, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τις διασημότητες του Χόλιγουντ.

Ο ίδιος μιλώντας για αυτά που κάνει παραδέχεται: «Μερικές φορές ξυπνάω και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Απλά να χαλαρώσω. Πολύ αληθινό. Αν κάποιος λέει κάτι διαφορετικό, λέει ψέματα – είναι η ανθρώπινη φύση.

Advertisement

Μετά γυρνάς, θυμώνεις λίγο με τον εαυτό σου και συνειδητοποιείς ότι για να φτάσεις οπουδήποτε πρέπει να κάνεις μια “κατάθεση” στην τράπεζα στόχων».

Η καθαρή αξία του Σιλβέστερ Σταλόνε

Η καθαρή αξία του Σιλβέστερ Σταλόνε εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο Σταλόνε είχε μόλις τρεις ημέρες για να ολοκληρώσει το σενάριο της ταινίας «Rocky», και πολλά ήταν τα στούντιο που είχαν εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδέα του.

Η «United Artists» ήταν η επικρατέστερη, αλλά επέμενε να το κάνει με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Κάαν ή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Advertisement

O Σταλόνε ασκούσε συνεχείς πιέσεις στους παραγωγούς της ταινίας, Irwin Winkler και Robert Chartoff, για να του δώσουν έναν ρόλο. Συμφώνησε να δουλέψει στην ταινία με έναν χαμηλό μισθό της τάξης των 23.000 δολαρίων.

Το σημερινό ισοδύναμο ανέρχεται περίπου στα 110.000 δολάρια. Με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο δολάρια, η ταινία κατέληξε να αποφέρει 225 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1982 έλαβε 3,5 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία «First Blood». Την επόμενη χρονιά έβγαλε 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ισοδυναμούν με 25 εκατομμύρια δολάρια σήμερα λόγω του πληθωρισμού, και έλαβε την πρώτη του πίστωση παραγωγού για την ταινία «Staying Alive».

Advertisement

Για την ταινία «Rhinestone» το 1984, έλαβε 4 εκατομμύρια δολάρια έσοδα και τη δεύτερη πίστωση παραγωγού.

Την επόμενη χρονιά έλαβε 12 εκατομμύρια δολάρια και άλλη μια πίστωση παραγωγού για το «Rocky IV». Επιπλέον 12 εκατομμύρια δολάρια κέρδισε από την ταινία «Over the Top». Για το «Ράμπο ΙΙΙ» έλαβε 16 εκατομμύρια δολάρια.

Τα «Lock Up», «Tango & Cash», «Rocky V, Oscar», «Demolition Man», «Judge Dredd», «Assassins», «The Specialist», «The Expendables I» και «The Expendables II» απέφεραν 15 ή 16 εκατομμύρια δολάρια το καθένα για τον Σταλόνε.

Advertisement

Για τα «Daylight», «Driven» και «Eye See You», έβγαλε 17,5 εκατομμύρια δολάρια, 20 εκατομμύρια δολάρια και επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Μόνο ο Σταλόνε έβγαλε 300 εκατομμύρια δολάρια σε βασικούς μισθούς ταινιών από τη δεκαετία του 1970 έως το 2012. Τα κέρδη του μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άξιζαν σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινό νόμισμα, αφού συνυπολογιστεί και ο πληθωρισμός.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: