To χαστούκι που «έφαγε» ο Κρις Ροκ από τον Γουίλ Σμιθ στα βραβεία Όσκαρ γίνεται ταινία

To χαστούκι που «έφαγε» ο Κρις Ροκ από τον Γουίλ Σμιθ στα βραβεία Όσκαρ γίνεται ταινία
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες ο Γουίλ Σμιθ αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του Χόλιγουντ και όχι άδικα, αφού το βίντεο με το χαστούκι που έδωσε στον Κρις Ροκ, επειδή έκανε ένα αστείο για την αλωπεκία της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, στη βραδιά απονομής των Όσκαρ, έγινε viral.

Η υπόθεση βρέθηκε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας με τη συγγνώμη του Γουίλ Σμιθ, που άργησε τέσσερις μήνες. Ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, όπου είπε ότι ήταν «θολωμένος» καθ΄ όλη την διάρκεια των γεγονότων και γι’ αυτό δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ροκ.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Will Smith (@willsmith)

Ωστόσο το θέμα που «τάραξε» τα media επιστρέφει και πάλι στην επικαιρότητα και αυτή τη φορά, με αφορμή μία νέα ταινία και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Κρις Ροκ!

Το φιλμ θα περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία ο Ροκ, ως διοργανωτής εκδηλώσεων ονόματι Άνταμ, δέχεται ένα χτύπημα από τον Λίο (Χαβιέ Μπαρδέμ), έναν ντράμερ που εμφανίζεται στη σκηνή εκείνη τη νύχτα σε έναν έρανο γκαλά, με. τους ηθοποιούς να υποδύονται στην ταινία τους εραστές.

Η Σάλι Πότερ αντιλήφθηκε αμέσως τους παραλληλισμούς μεταξύ της νέας ταινίας «Look at Me», που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, και του επεισοδίου στα Όσκαρ.

Advertisement

«Είχα αυτό το συναίσθημα: “Εντάξει. Αυτό είναι ενδιαφέρον”» ανέφερε σε συνέντευξή της στη Guardian η 72χρονη σκηνοθέτιδα.

«Μπορούσα να δω ότι υπήρχε μια θεματική επικάλυψη στα Όσκαρ με την ταινία, για το πώς οι άντρες αντιμετωπίζουν τον θυμό τους.

Έχει να κάνει με θέματα σεβασμού, ταπείνωσης και επικοινωνίας. Ήταν μια θλιβερή χειρονομία και θα έλεγα μια αξιοπρεπής απάντηση από τον Κρις. Το “Look at Me” είναι μια ταινία που τσούζει σαν χαστούκι στο πρόσωπο» τόνισε η Πότερ.

Advertisement

Εκτός από μερικές δηλώσεις, ο Κρις Ροκ που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά το διάσημο χαστούκι, δεν ασχολήθηκε περισσότερο με το περιστατικό, ενώ διατήρησε μία ουδέτερη στάση χωρίς μεγαλεπήβολες δηλώσεις.

«Το καταλαβαίνω απόλυτα. Ποιος θα ήθελε να αναγνωριστεί από κάτι που του έγινε και όχι από κάτι που έχει κάνει;» ανέφερε η κινηματογραφίστρια της νέας ταινίας, ενώ αναγνωρίζει ότι αυτή η «περιφρόνηση» του Κρις Ροκ πρόκειται να αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί».

«Ο κόσμος έχει αυτή την περιέργεια, αλλά ελπίζω ότι η ταινία θα είναι αντίβαρο σε αυτό. Δεν μπορεί κανείς να ελέγξει πού πάνε τα πράγματα. Κάποιος μπορεί μόνο να τα αποδεχτεί και να πει: “Αν ενδιαφέρεσαι για τον Κρις Ροκ, τότε ρίξε μια ματιά σε μια άλλη πτυχή του. Κοίτα τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος!».

Advertisement

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Look at Me», θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μία έκκληση του Ροκ, να παρακολουθήσει ο κόσμος τη δουλειά του, ξεχνώντας το περιστατικό των Όσκαρ.

Με βαμμένο ξανθό μαλλί για τις ανάγκες του ρόλου του, ως Άνταμ, ο κωμικός και ηθοποιός παρουσιάζει τον χαρακτήρα του χαριτωμένου και χειραγωγούμενου συχνά προσώπου, σε αντίθεση με τον Λίο, τον οποίο ενσαρκώσει ο Μπαρδέμ και είναι ένας ταύρος εν υαλοπωλείο.

Για τον Ροκ, ο οποίος αυτή τη στιγμή περιοδεύει με την παράσταση Chappelle, η Πότερ έχει μόνο καλά να πει: «Μου αρέσει το πώς ανεβαίνει στη σκηνή. Αυτό το χαμόγελο, είναι πολύ ενθαρρυντικό για τη ζωή. Είναι ένα ήσυχο, σοβαρό, έξυπνο άτομο. Συζητήσαμε όλο το ζήτημα της ευαλωτότητας και του φόβου των ανδρών. Αυτός και ο Χαβιέ έχουν επίγνωση της ευθραυστότητας και του τι συμβαίνει όταν ένας άντρας αισθάνεται ταπεινωμένος».

Advertisement

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ, όπως τόνισε η σκηνοθέτιδα στη συνέντευξη στον Guardian, σχολίασε ότι ο Ροκ ήταν «ένας πολύ προσεκτικός και γενναιόδωρος συνεργάτης για να παίξεις μαζί του, μια σκέτη χαρά. Ήταν απόλυτα στη διάθεση του χαρακτήρα του. Ταυτόχρονα τις στιγμές που περιμέναμε να γυρίσουμε, ήταν ο ασύγκριτος και φυσικός κωμικός που είναι».

Η σύλληψη της ιδέας για την ταινία Look at Me

Το «Look at Me» ξεκίνησε ως μέρος της ταινίας της Πότερ με τίτλο «The Roads Not Taken», που γυρίστηκε το 2019 με πρωταγωνιστή τον Μπαρδέμ στον ρόλο ενός συγγραφέα με πρώιμη άνοια.

Η πρόθεση ήταν να ενσωματωθούν δύο διαφορετικές πραγματικότητες και η σεξουαλικότητα του πρωταγωνιστή, ο οποίος ζει σε δύο ξεχωριστές εποχές. «Η ιστορία συμπεριλήφθηκε στην αρχική ταινία, ως μια γεύση του τι θα μπορούσε να ήταν ο Λίο αν είχε κάνει άλλες επιλογές στη ζωή του» λέει ο Μπαρδέμ.

Advertisement

Ωστόσο κατά την προβολή μιας πρώιμης έκδοσης του «The Roads Not Taken» σε φίλους, η δημιουργός συνειδητοποίησε ότι ολόκληρο το τμήμα του «Look at Me» έπρεπε να κυκλοφορήσει, ως μία ξεχωριστή ταινία. «Δεν έπρεπε ποτέ να ήταν εκεί. Δεν είχα δει μια ταινία μου να κρύβεται μέσα σε μια άλλη σαν μπαμπούσκα» ανέφερε.

Έτσι ο Χαβιέ Μπαρδέμ πρόκειται να εμφανιστεί τόσο στην ταινία «The Roads Not Taken» όσο και στο «Look at Me», ενώ οι Κρις Ροκ και Σάβιον Γκλόβερ αποκόπηκαν από την αρχική σύλληψη.

Ποια είναι η Σάλι Πότερ

Η Σάλι Πότερ γύρισε την πρώτη ταινία της στα 14 και η εμπειρία ήταν τόσο καθοριστική που αποφάσισε ότι δε θα σταματούσε ποτέ. Δύο χρόνια αργότερα παράτησε το σχολείο, γράφτηκε σε σχολή πειραματικού κινηματογράφου κι από τότε η ζωή της παραμένει αφοσιωμένη στην τέχνη και στο σινεμά.
Η σκηνοθέτιδα ήταν αυτή που έκανε διάσημη την Τίλντα Σουίντον το 1992 με το «Ορλάντο», σε ρόλο άντρα αλλά και γυναίκας.

Η ταινία ήταν μια τολμηρή διασκευή του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ και έθιξε διαχρονικά ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο και την ταυτότητα, ενώ ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ.

Advertisement

Ανατρεπτική και διεισδυτική στη ματιά της η Σάλι Πότερ έχει συνεργαστεί με πασίγνωστους ηθοποιούς και έχει πειραματιστεί τόσο με την φόρμα όσο και με το περιεχόμενο.

Toν περασμένο Φεβρουάριο έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου η νέα της ταινία, «Το Πάρτι», μια μαύρη κωμωδία που καυτηρίασε τα αποτυχημένα αριστερά ιδεώδη μιας ολόκληρης γενιάς μετά-Brexit της Βρετανίας.

Μια πολιτικός (Κριστίν Σκοτ Τόμας) και ο σύζυγός της (Τίμοθι Σπολ) προσκαλούν λίγους και εκλεκτούς φίλους (μεταξύ άλλων Πατρίσια Κλάρκσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπρούνο Γκανζ, Κίλιαν Μέρφι), στο άνετο λονδρέζικο σπίτι τους για να γιορτάσουν την εκλογή της και κατά τη διάρκεια της βραδιάς έρχονται στην επιφάνεια μυστικά, ψέματα, πάθη και συγκρούσεις που αλλάζουν για πάντα τις ζωές των παρευρισκομένων.

Advertisement

Μία ακόμα ταινία της που αναμένεται να κυκλοφορήσει είναι το «Alma», που πραγματεύεται την ιδέα του πώς σχετίζονται οι Άγγλοι με την ιστορία τους, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα έργο στα σκαριά που σχετίζεται με το TikTok.

«Η ταινία θα παρουσιάσει πως μπορείτε να εξαφανιστείτε στη μικρή οθόνη, εάν αυτό που παρακολουθείτε είναι αρκετά μαγνητικό. Μπορείτε να περάσετε από μια πολύ μικρή πύλη και να έχετε μια πολύ μεγάλη εμπειρία».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: