Επίσημη αποκάλυψη για το νέο εντυπωσιακό Lexus RX! (εικόνες + βίντεο)

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο εντυπωσιακό Lexus RX! (εικόνες + βίντεο)
Advertisement

Η Lexus παρουσίασε την 5η γενιά του RX, προχωρώντας σε πλήρη ανανέωση του πολυτελούς της SUV, διατηρώντας τα πλεονεκτήματα που ήδη έχει και εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και σχεδιαστικές επιλογές.

Κομψή και δυναμική σχεδίαση Next Chapter που δίνει ξεχωριστή παρουσία στο δρόμο, αρχιτεκτονική που επιτρέπει μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο ευρύχωρη καμπίνα με το ίδιο συνολικό μήκος με του τρέχοντος μοντέλου και πιλοτήριο εστιασμένο στον οδηγό, με χρήση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Tazuna της Lexus για να μην παίρνει τα μάτια του από το δρόμο, είναι ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του.

Advertisement

Το νέο Lexus RX θα είναι διαθέσιμο με τρία διαφορετικά ηλεκτροκινητήρια σύνολα, που προσφέρουν πλήρη κάλυψη της κατηγορίας των premium SUV και μπορούν να ικανοποιήσουν όσους ψάχνουν τόσο ένα προσιτό και αποδοτικό υβριδικό μοντέλο, όσο και μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Στο εξωτερικό, η σχεδίαση Next Chapter χρησιμοποίησε ως βάση το σχήμα της ατράκτου από τη χαρακτηριστική μάσκα Lexus για να δημιουργήσει μια σχεδιαστική ταυτότητα ‘spindle body’, ενσωματώνοντάς τη σε ολόκληρο το εμπρός τμήμα.

Η μάσκα αυτή καθαυτή ερμηνεύεται τώρα ως μία ενιαία μονάδα που ενσωματώνεται στα άκρα του αμαξώματος. Οι νέοι λεπτοί προβολείς και το εμπρός μετατρόχιο (φαρδύτερο κατά 15 mm) δίνουν έμφαση στο χαμηλότερο κέντρο βάρους και το δυναμικό παρουσιαστικό.

Advertisement

Αν και το νέο RX έχει το ίδιο συνολικό μήκος με το τρέχον μοντέλο, το καπό έχει επιμηκυνθεί, με την κολόνα A να έχει μετακινηθεί πιο πίσω, και το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 60 mm.

Οι σμιλεμένες επιφάνειες στα πάνελ των θυρών, τα προεξέχοντα πίσω φτερά και οι ζάντες των 21 ιντσών προσδίδουν μία αίσθηση υψηλής πρόσφυσης και δυναμισμού.

Στο εσωτερικό, το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ σχεδιάστηκε για να προσφέρει στον οδηγό άμεσο, διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με την αρχή ‘χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο’.

Βελτιώνει επίσης την οδηγική εμπειρία με τη διαισθητική και απέριττη διάταξή του, που ενισχύεται από το νέο σύστημα πολυμέσων Lexus Link Mutlimedia με τον ενσωματωμένο βοηθό “Hey Lexus“, μία οριζόντια οθόνη αφής 14 ιντσών και απομακρυσμένες λειτουργίες με δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Lexus Link για smartphone.

Advertisement

Η πολυτέλεια της καμπίνας εκφράζεται μέσα από την απλότητα. Η φιλοσοφία «less is more» καταργεί τις περιττές λεπτομέρειες υπέρ μιας cool, σύγχρονης εμφάνισης με καθαρές, απέριττες επιφάνειες. Το αποτέλεσμα αυτής της σχεδιαστικής εξέλιξης της Lexus είναι μία άμεση αίσθηση χώρου, ευεξίας, φινέτσας και άνεσης.

Για να διαμορφώσει την οδηγική υπογραφή ‘Lexus Driving Signature’ του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα θεμελιώδη στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τη ροπή αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ο βελτιωμένος χειρισμός και η απόκριση βασίζονται σε μία εξέλιξη της πλατφόρμας GA-K της Lexus που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Advertisement

Η Lexus προσφέρει τρεις κορυφαίες επιλογές ηλεκτροκινητήριων συνόλων για το νέο RX:

• RX 500h, το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο 2.4L υβριδικό μοντέλο της Lexus που εστιάζει στις επιδόσεις με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής σε όλους τους τροχούς DIRECT4

• RX 450hplus, το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό RX 2.5L

• RX 350h, ένα νέο, αυτοφορτιζόμενο, υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο 2.5L

Το RX 500h κινείται από έναν turbo υβριδικό κινητήριο σύνολο 2.4L με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και καινοτόμο σύστημα μετάδοσης DIRECT4, που παρέχει στον οδηγό μια καλύτερη αίσθηση μεταξύ του δρόμου και του τιμονιού και προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα χειρισμού και δυναμική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

Το RX 500h έχει ισχύ 371 ίππους και χρειάζεται 6,2 sec. για τα 0-100 km/h, με μέση κατανάλωση καυσίμου 8,0-8,3 l/100 km.

Το RX 450h plus χρησιμοποιεί το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα που η Lexus παρουσίασε για πρώτη φορά στο νέο NX. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2,5 L αποδίδει συνδυαστικά 309 ίππους και επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,5 sec., με μέση κατανάλωση καυσίμου 1,1-1,2 l/100 km.

Τέλος, το RX 350h, που χαρακτηρίζεται από την εταιρία ως αποδοτικό, αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο 4ης γενιάς, έχει κινητήρα 2,5 L με απόδοση 250 ίππων. Φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 7,9 sec. και η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 6.3-6.6 l/100 km.

Advertisement

Για τις ανατολικές αγορές, μαζί με το υβριδικό RX 500h υψηλών επιδόσεων, η Lexus προσφέρει επίσης το RX 350 με ένα νέο, turbo βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων, που προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από το τρέχον μοντέλο των 3.5 λίτρων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: