Ο Michael Jackson είχε 19 ψεύτικες ταυτότητες για να προμηθεύεται χάπια -Νέο ντοκιμαντέρ για τον θάνατό του

Ο Michael Jackson είχε 19 ψεύτικες ταυτότητες για να προμηθεύεται χάπια -Νέο ντοκιμαντέρ για τον θάνατό του
Advertisement

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, τον Ιούνιο του 2009, είχε προκαλέσει σοκ στους φαν του σε όλο τον κόσμο.

Αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή, η οποία προκλήθηκε από το αναισθητικό προποφόλη – ένα φάρμακο που φέρεται να χορηγούνταν συστηματικά από τον γιατρό του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ.

Advertisement

Ο Μάρεϊ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αλλά παρέμεινε στη φυλακή για λιγότερο από δύο χρόνια, όπως αναφέρει το nypost.com και ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson» που θα προβληθεί από το Fox τον επόμενο μήνα έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στο πώς προκλήθηκε ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον.

«Είναι πολύ πιο περίπλοκο από το ότι απλά ο Δρ. Μάρεϊ ήταν δίπλα στο κρεβάτι του όταν πέθανε», λέει στο ντοκιμαντέρ ο Ορλάντο Μαρτίνεζ, ο ντετέκτιβ στον οποίο ανατέθηκε ο θάνατος του Τζάκσον.

«Οι συνθήκες τον οδηγούσαν στον θάνατο χρόνια πριν και πολλοί διαφορετικοί επαγγελματίες υγείας επέτρεπαν στον Μάικλ να υπαγορεύει τους δικούς του όρους, να παίρνει τα φάρμακα που ήθελε, όταν τα ήθελε, όπου τα ήθελε», υποστηρίζει ο Martinez, τονίζοντας πως «Όλοι αυτοί είναι ο λόγος που πέθανε σήμερα».

Advertisement

Ο Τζάκσον έπαιρνε την προποφόλη σε μπουκάλια μεγέθους όσο ένα μπουκάλι νερό τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με τον Ed Winter, βοηθό ιατροδικαστή.

Η ιατρική κοινότητα, με πολλούς τρόπους, διευκόλυνε την εμμονή του με την ουσία, σύμφωνα με τον Μάρεϊ, ο οποίος προσθέτει ότι η προποφόλη «ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να κοιμηθεί, ειδικά όταν ετοιμαζόταν για μια περιοδεία».

«Το χρησιμοποιούσε για δεκαετίες, του το είχαν δώσει διάφοροι γιατροί από όλο τον κόσμο και μερικές φορές του επέτρεπαν να κάνει και ενέσεις», δήλωσε ο Μάρεϊ, ο οποίος το χορηγούσε τακτικά στον Τζάκσον. «Μάλιστα, μπόρεσε να την κάνει και μόνος του, οι γιατροί του το επέτρεπαν και όλα θεωρούσαν ότι ήταν εντάξει».

Advertisement

Βέβαια, ο βασιλιάς της ποπ ήταν εθισμένος και σε άλλα φάρμακα, όπως αναφέρει η New York Post, ήδη από το 1984 όταν είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων διαφημιστικού για την Pepsi. Ο Τζάκσον υπέστη εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο τριχωτό της κεφαλής του και του χορηγήθηκαν παυσίπονα για να αναρρώσει.

«Είχα όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από τα παυσίπονα προκειμένου να αντέξω τις ημέρες που ήμουν σε περιοδεία», είχε δηλώσει ο ίδιος ο Τζάκσον σε ηχητικό αρχείο, εξηγώντας γιατί ακύρωσε το τελευταίο μέρος της παγκόσμιας περιοδείας «Dangerous» το 1993 και ανακοίνωσε ότι θα αναζητούσε θεραπεία. Δεν είχε κρύψει ότι «Δεν μου αρέσει. Περνάω μια κόλαση στην περιοδεία».

Η Ντέμπι Ρόου, η πρώην σύζυγος του Τζάκσον που εργαζόταν ως βοηθός γιατρού για χρόνια είχε δηλώσει πως «υπήρχαν συνταγές για πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση με την υγεία του».

Advertisement

Ο Τζάκσον είχε δημιουργήσει 19 ψεύτικες ταυτότητες για να παίρνει διαφορετικά φάρμακα. «Ο τρόπος με τον οποίο ο Μάικλ έπαιρνε όλα αυτά τα φάρμακα ήταν σα να πηγαίνει να ψωνίζει γιατρούς.

Είχε πολλούς, διαφορετικούς γιατρούς και έτσι, θα πήγαινε στον «Γιατρό Α» και θα ζητούσε ένα ηρεμιστικό και μετά θα πήγαινε στον «Γιατρό Β» και μπορεί να ζητούσε το ίδιο», ισχυρίζεται ο πλαστικός χειρουργός του Τζάκσον, Δρ. Χάρι Γκλάσμαν.

«Ο Μάικλ είναι υπεύθυνος, σε μεγάλο βαθμό, για τον θάνατο του, αλλά σίγουρα είχε μεγάλη βοήθεια από την ιατρική κοινότητα». Ο Μάρεϊ, ο οποίος παραδέχεται ότι νοιαζόταν βαθιά για τον Τζάκσον, λέει ότι δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά.

Advertisement

«Έκανε να φαίνεται σαν να ήμουν ο μοναδικός του γιατρός. Αν ήξερα ότι ο Μάικλ πήγαινε στο ιατρείο ενός δερματολόγου ή σε κάποιον γιατρό και του έδιναν οπιοειδή σε καθημερινή βάση, τα βήματα που θα έκανα θα ήταν δύο.

Πρώτον, έχεις πρόβλημα, δεύτερον, θα σε πάω εκεί που πρέπει για να σε θεραπεύσουν και αν δεν το κάνεις, εγώ έχω φύγει. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν τοξικομανής και ήταν μάστορας στη χειραγώγηση γιατί ο Μάικλ με χειραγωγούσε», συνεχίζει ο Μάρεϊ.

Από πλευράς του ο Μαρτίνεζ επισημαίνει ότι ο Μάρεϊ έχει υποφέρει άδικα από όλα τα βέλη που δέχτηκε μετά το θάνατο του Τζάκσον αφού του καταλογίστηκαν και ευθύνες που δεν ήταν απαραίτητα δικές του.

Advertisement

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν πολλοί γιατροί που έκαναν ό,τι είχε κάνει ο Δρ. Μάρεϊ και ότι το είχαν κάνει κατά στην πορεία των χρόνων», λέει ο Μαρτίνεζ.

«Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε σε εκείνη τη νύχτα. Έτσι, αυτό αναιρούσε όλη την υπόλοιπη ιστορία με τους άλλους γιατρούς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φταίνε, αλλά δεν έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τον θάνατό του».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: