Η νέα μόδα στο Twitter: Γιατί όλοι (από Ζελένσκι μέχρι Μπάιντεν) κάνουν μονολεκτικές αναρτήσεις

Η νέα μόδα στο Twitter: Γιατί όλοι (από Ζελένσκι μέχρι Μπάιντεν) κάνουν μονολεκτικές αναρτήσεις
Advertisement

Αν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα του Twitter, μάλλον θα έχετε παρατηρήσει ένα «κύμα» παράξενων, μονολεκτικών αναρτήσεων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, από την 1η Σεπτεμβρίου δηλαδή, πολλοί λογαριασμοί στο Twitter δημοσιεύουν μονολεκτικές αναρτήσεις.

Advertisement

Πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter: «Ελευθερία» (Freedom).

Κάποιες από τις αναρτήσεις αυτές, όπως αυτή του ηγέτη της Ουκρανίας, θα μπορούσαν να σταθούν από μόνες τους, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από τη μεριά του, έγραψε «Δημοκρατία». Πρόκειται για ανάρτηση που δεν θα έκανε απαραίτητα αίσθηση, ώστε να αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μοτίβου πίσω από τα μονολεκτικά «τιτιβίσματα».

Advertisement

Όμως, διάφορες εταιρείες, σε αντίστοιχα μονολεκτικά τουίτ, ακολουθούν μια πιο… κυριολεκτική προσέγγιση: «Άρης», γράφει ο λογαριασμός «ΝΑΣΑ Άρης» (NASA Mars), «τούβλα», μας λέει το προφίλ της γνωστής εταιρείας Λέγκο (LEGO).

Ο επίσημος λογαριασμός της NASA στο Twitter γράφει «Σύμπαν», η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» λέει… «ειδήσεις», ο δημοφιλής ήρωας των κόμικ και ταινιών της Μάρβελ, Ντέντπουλ (Deadpool), έκανε ανάρτηση που γράφει «Ντέντπουλ». «Καφές» από τα Στάρμπακς, «χάρτες» από τους χάρτες της Γκουγκλ…

Πώς ξεκίνησε η νέα τάση του Twitter

Μάλιστα, οι αναρτήσεις αυτές συνέπεσαν χρονικά με την ανακοίνωση της προσθήκης δυνατότητας διόρθωσης στο Twitter, μέσω ενός πλήκτρου «edit», και έτσι αρκετός κόσμος θεώρησε ότι πρόκειται για κάποιο λάθος της πλατφόρμας, για κάποιο τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω της εισαγωγής της νέας αυτής λειτουργίας.

Advertisement

Ωστόσο, φαίνεται ότι η νέα τάση αυτή ξεκίνησε από αλλού: Ο πρώτος λογαριασμός που μπήκε στο «παιχνίδι» ήταν η αμερικανική σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak, που έγραψε «trains» (τρένα), την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανάρτηση έγινε «viral» και δέχτηκε απαντήσεις: «ηλεκτρικά αυτοκίνητα», έγραψε η Χιουντάι (Hyundai USA).

Δεν είναι γνωστός ο ακριβής λόγος που ξεκίνησε αυτή η «μόδα», ούτε ο λόγος που συνεχίστηκε, αλλά υπάρχουν κάποιες αναφορές που θέλουν τον Εντ Μπολς (Ed Balls), έναν Βρετανό πολιτικό, να είναι ο εμπνευστής της τάσης. Τον Απρίλιο του 2011, ο Μπολς είχε γράψει στο Twitter μια ανάρτηση με το όνομά του, σκέτο.

Η ανάρτηση έγινε ανάρπαστη και, μάλιστα, οδήγησε στη θέσπιση της «Ημέρας του Εντ Μπολς», 28 Απριλίου, την οποία… γιορτάζει ο ιντερνετικός κόσμος κάθε χρόνο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: