Οργή με το παραλήρημα του Χρυσόστομου για βιασμούς και αμβλώσεις: «Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία»

Advertisement

Σάλο και καταδικαστέα σχόλια στο Διαδίκτυο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι απαράδεκτες δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις.

Ο μητροπολίτης σε ένα προκλητικό παραλήρημα -κυρίως απέναντι στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης- ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση», προσπαθώντας μάλιστα να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι το απαράδεκτο κήρυγμά του είναι… κοινή λογική.

Advertisement

Και όλα αυτά, την ώρα που γυναίκες σε ΗΠΑ και άλλες χώρες δίνουν μάχες για το δικαίωμα στην άμβλωση, το οποίο απειλείται. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε ο μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσει την τοποθέτησή του αυτή. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον και της προφύλαξης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς, όπως είπε, ο μοναδικός λόγος για να υπάρξει σεξουαλική επαφή είναι η τεκνοποίηση.

Οι αντιδράσεις στο απαράδεκτο κήρυγμα του μητροπολίτη Δωδώνης

Όπως ήταν φυσικό, τα λόγια του μητροπολίτη Δωδώνης γρήγορα έγιναν αντικείμενο συζήτησης στα social media, με χρήστες του Τwitter να τον κατακεραυνώνουν για τις ακραίες θέσεις του. «Ντροπή», «Σήμερα ο Χρυσόστομος σκοτείνιασε ολόκληρη την κοινωνία», είναι δύο από τα σχόλια των χρηστών.

Advertisement

Τα σχόλια καταδίκης από τον πολιτικό κόσμο

Την καταδίκη του εξέφρασε την ίδια ώρα και ο πολιτικός κόσμος.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας, που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», έγραψε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», έγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία», έγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Advertisement

«Χωρίς πολλά λόγια η δήλωση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη πρέπει να αποσυρθεί και να ζητήσει συγγνώμη!», αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Προς Σεβασμιότατο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Δωδώνης: Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!», έγραψε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού και «κυνηγιού μαγισσών», που έχουν περάσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω. Ο βιασμός είναι έγκλημα, η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι δικαίωμα», ανέφερε με τη σειρά της η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: