Ο Τζέιμι Όλιβερ για γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη -Βγήκε για φαγητό στα Λαδάδικα

Advertisement

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Τζέιμι Όλιβερ για τα γυρίσματα εκπομπής.

Ο διάσημος σεφ βρέθηκε σε γνωστό μαγαζί +τροφή που βρίσκεται στην περιοχή Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Το +τροφή είναι ένα από τα πλέον γνωστά εστιατόρια της πόλης, ασπάζεται τη zero waste φιλοσοφία και χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών και καλλιεργητών.

Νωρίτερα, ο Τζέιμι Όλιβερ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα με την γαστρονομία, που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης, διεθνώς να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Τζέιμι Όλιβερ για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Advertisement

Του πρόσφερε δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου.

Ο Βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: