Η μεγάλη επιστροφή: Το Suzuki Jimny επιστρέφει ως υβριδικό! Πότε θα το δούμε

Η μεγάλη επιστροφή: Το Suzuki Jimny επιστρέφει ως υβριδικό! Πότε θα το δούμε
Advertisement

Το Jimny τέταρτης γενιάς ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2019 και την ολοκλήρωσε το 2020 όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς από το 2021 πωλείται αποκλειστικά ως επαγγελματικό.

Ο λόγος που η ιαπωνική μάρκα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είναι ότι με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,5 λίτρων και 102 ίππων οι εκπομπές ρύπων ήταν μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια.

Advertisement

Έτσι, αυτή τη στιγμή όποιος θέλει να αγοράσει το μικρό τετρακίνητο μοντέλο, μπορεί να το κάνει μόνο ως επαγγελματικό.

Ωστόσο, από το 2024 αυτό θα αλλάξει καθώς όπως όλα δείχνουν το Jimny θα είναι και πάλι διαθέσιμο για αγορά ως επιβατικό μοντέλο. Για να τα καταφέρει η Suzuki θα το κάνει υβριδικό.  Πρόκειται για πληροφορία η οποία δόθηκε από αξιωματούχο της Suzuki κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε αυστριακά μέσα.

Αν και στη συνέχεια αυτή η συνέντευξη «κατέβηκε», ένα forum φίλων του Ignis αλλά και των μοντέλων της Suzuki γενικότερα με την ονομασία ignisocieteit είχε φροντίσει να αποθηκεύσει ένα οπτικό χρονοδιάγραμμα, στο οποίο φαινόταν το πλάνο που θα ακολουθήσουν οι Ιάπωνες μέχρι και το 2024, το οποίο μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται.

Advertisement

Αν και ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιας μορφής υβριδική λύση θα τοποθετηθεί στο καπό του Jimny, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να δούμε το νέο, πλήρως υβριδικό σύνολο με την ονομασία Strong Hybrid που έκανε πρόσφατα ντεμπούτο στο Vitara (δείτε τη σχετική δοκιμή πατώντας εδώ).

Σε αυτό ο βενζινοκινητήρας είναι στα 1,5 λίτρα και η ισχύς φτάνει τους 116 ίππους. Η εν λόγω υβριδική επιλογή βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ατμοσφαιρικό μοτέρ, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολη η μετάβαση στη νέα εποχή του μοντέλου.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά η Suzuki να επιλέξει το ήπια υβριδικό σύνολο των 1,4 λίτρων που μπαίνει και στο Vitara (δείτε τη σχετική δοκιμή πατώντας εδώ), το οποίο αποδίδει 129 ίππους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: