Σαμαράκια με καρφιά στους δρόμους για τους παραβάτες -Πού τοποθετήθηκαν

Σαμαράκια με καρφιά στους δρόμους για τους παραβάτες -Πού τοποθετήθηκαν
Advertisement

Δραστικά μέτρα λαμβάνουν σε πόλη της Ρουμανίας, όπου τοποθετούνται σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας.

Ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθεια της εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστράτευσαν στη Ρουμανία, αναβαθμίζοντας τα γνωστά στους περισσότερους «σαμαράκια».

Advertisement

Αυτό που επί της ουσίας έπραξαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι να ενσωματώσουν μεταλλικά ελάσματα στα «σαμαράκια» τα οποία απειλούν με πλήρη καταστροφή τα ελαστικά του αυτοκινήτου που θα επιχειρήσει να κινηθεί ανάποδα από την προβλεπόμενη κατεύθυνση.

Αντιθέτως, τα μεταλλικά ελάσματα, τα οποία παραπέμπουν σε καρφιά, δεν προκαλούν κάποια ζημιά στα οχήματα που θα περάσουν από τη σωστή πλευρά του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου οδηγοί επιχείρησαν να εισέλθουν ανάποδα στον δρόμο καταστρέφοντας τα ελαστικά των οχημάτων τους και παρά το γεγονός ότι το μέτρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακραίο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της πόλης συμφωνούν με την απόφαση αυτή ενώ προτείνουν και την επέκτασή του σε περισσότερα σημεία-δρόμους.

Advertisement

Το… πρωτοποριακό σαμαράκι με τα καρφιά τοποθετήθηκε σε εμπορικό κέντρο όπου η παραβίαση του απαγορευτικού σήματος αποτελούσε ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο.

Μάλιστα εκτός από το ευδιάκριτο «απαγορευτικό», έχει τοποθετηθεί παραπλεύρως και πινακίδα η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για την παρουσία των μεταλλικών ελασμάτων και τον κίνδυνο καταστροφής των ελαστικών του οχήματος στην περίπτωση που επιλέξουν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: