Η Τζέσικα φροντίζει μόνη τον τετραπληγικό σύντροφό της: «Έχουμε υπέροχη σεξουαλική ζωή»

Η Τζέσικα φροντίζει μόνη τον τετραπληγικό σύντροφό της: «Έχουμε υπέροχη σεξουαλική ζωή»
Advertisement

Ένα νεαρό ζευγάρι Βρετανών, θέλοντας να καταρρίψει τις διάφορες φήμες γύρω από την αναπηρία και το σεξ, αποφάσισε να μοιραστεί στα social media αρκετά προσωπικές λεπτομέρειες της σχέσης του.

Ο Τζορτζ Ντάουελ, ο οποίος είναι τετραπληγικός, και η φίλη του, Τζέσικα Λόπεζ, γνωρίστηκαν αφού εμφανίστηκε στο βρετανικό σόου γνωριμιών Undateables, το 2018. Τώρα πολεμούν το στίγμα κατά των ανθρώπων που ζουν με αναπηρία.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Wheel Life (@thewheellife_)

Το ζευγάρι έχει έκτοτε αποκαλύψει πώς ανέπτυξαν υγιείς δεξιότητες επικοινωνίας για να ικανοποιούν τα θέλω και τις ανάγκες τους – τονίζοντας ότι έχουν μια «φυσιολογική και υγιή ζωή».

Ο Ντάουελ, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη όταν αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του το 2010, έχει «περιορισμένη λειτουργία χεριών».

«Ήμουν συνοδηγός, φορούσα τη ζώνη ασφαλείας μου κ.λπ., υπήρχαν και άλλοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου», δήλωσε στη Jam Press. «Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και προσγειώθηκε σε χωράφι απέναντι από το δρόμο. Ήμουν ο μόνος με σοβαρά τραύματα».

Advertisement

Ο 30χρονος δήλωσε ότι μετά το ατύχημα, σταμάτησε να βγαίνει ραντεβού γιατί ανησυχούσε για τις αντιδράσεις απέναντί του, καθώς και την απόρριψη από άλλες γυναίκες.

«Το να βγαίνεις ραντεβού δεν είναι τόσο εύκολο όταν είσαι σε αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή ο κόσμος κάνει αυτόματα διάφορες υποθέσεις για σένα ή απλώς δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους με κάποιον με αναπηρία», εξηγεί. «Οπότε, τις περισσότερες φορές ανησυχούσα μήπως με απορρίψουν αμέσως».

Και κάπου εκεί ήρθε η Τζέσικα Λόπεζ. Όπως λέει, είχε δει τον Ντάουελ στο δημοφιλές βρετανικό σόου γνωριμιών και ένιωσε αμέσως γοητευμένη.

Advertisement

«Βρήκα ότι ο Τζορτζ ήταν πολύ χαριτωμένος και γλυκός, οπότε τον ακολούθησα στα social media, αλλά δεν του μίλησα ποτέ», θυμάται η 29χρονη.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να βρουν οι δυο τους το θάρρος να μιλήσουν ο ένας στον άλλον. «Ο Τζορτζ μού έστειλε μήνυμα στο Facebook για μια ιστορία που είχα δημοσιεύσει», λέει η Λόπεζ. «Αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους».

Το δέσιμό τους ήταν ακαριαίο – όπως αποδεικνύεται από το εννιάωρο πρώτο τους ραντεβού.

«Στο πρώτο μας ραντεβού, πήγα στο σπίτι του, έφερα πολλά σνακ και είδαμε ταινίες», θυμάται η Λόπεζ. «Πήγα εκεί στις 12 το μεσημέρι και έμεινα μέχρι τις 9 το βράδυ, είχαμε τόσα πολλά να πούμε και τα πηγαίναμε πολύ καλά».

Advertisement

Η Λόπεζ παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδέα πώς θα ήταν μια σχέση με τον Ντάουελ.

«Πριν γνωρίσω τον Τζορτζ, πάντα είχα αρτιμελή σύντροφο και μακροχρόνιες σχέσεις», εξηγεί. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν με κάποιον με αναπηρία, αλλά όχι επειδή δεν ενδιαφερόμουν – απλώς δεν είχα συναντήσει ποτέ κανέναν εργένη με αναπηρία».

Παρά το άγνωστο, το ειδύλλιό άνθισε όπως όλα τα άλλα. «Τα ραντεβού μαζί του ήταν όπως όλα- πεταλούδες στο στομάχι και αμήχανες συζητήσεις που όλοι κάνουν», λέει η Λόπεζ.

«Προφανώς είχα διάφορες ερωτήσεις να κάνω, αλλά ποτέ δεν ένιωσα νευρικότητα, ήταν πάντα τόσο ανοιχτός και ειλικρινής που ήξερα ότι μπορούσα να ρωτήσω ό,τι ήθελα, κάτι που με έκανε να νιώσω πολύ άνετα μαζί του αμέσως».

Advertisement

Όπως εξηγούν, οπωσδήποτε αντιμετώπισαν διάφορες προκλήσεις στην πορεία, ειδικά επειδή η Λόπεζ είναι επίσης ο βασικός φροντιστής του Ντάουελ.

«Μπήκαμε γρήγορα στη ζωή του άλλου λόγω covid και αποφασίσαμε να εξελιχθούμε μαζί», λέει ο Ντάουελ.

«Νιώσαμε από νωρίς ότι θα μπορούσαμε άνετα να ζήσουμε μαζί, η μόνη προσαρμογή που έπρεπε να κάνω ήταν στο πλάνο φροντίδας μου, ώστε η Τζέσικα να είναι ο βασικός φροντιστής μου, επειδή ήθελα να έχω περισσότερο ανεξάρτητο και προσωπικό χρόνο μαζί της καθώς η σχέση μας εξελισσόταν», συνέχισε.

Advertisement

Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει έκτοτε έναν κοινό λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 7.000 followers για να μοιράζεται τις εμπειρίες του, καθώς και να απαντά σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

«Έχουμε μια φυσιολογική και υγιή σεξουαλική ζωή», λέει η Λόπεζ. «Είναι διαφορετική φυσικά, αλλά τίποτα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί με καλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μας για να βρούμε τι λειτουργεί καλύτερα, λίγο πολύ το ίδιο με κάθε νέο σύντροφο».

Σε κάθε περίπτωση, το σεξ είναι το πιο ασήμαντο από τα προβλήματά τους, λέει το ζευγάρι, το οποίο ζει σε μια κοινωνία που δεν έχει φτιαχτεί για άτομα με αναπηρία.

Advertisement

«Οι περισσότερες προκλήσεις στη σχέση μας προέρχονται από τον έξω κόσμο, καθώς δεν είναι φτιαγμένος για άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου μπορεί να μας δυσκολεύει πολλές φορές», προσθέτει η 29χρονη.

«Ευτυχώς δεν έχουμε δεχτεί αρνητική συμπεριφορά προς τη σχέση μας, αλλά σίγουρα θα την υπερασπιζόμασταν αν χρειαζόταν», καταλήγει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: