Τσίπρας στη ΔΕΘ: Επανακρατικοποίηση ΔΕΗ, κατώτατος στα 800, αφορολόγητο στις 10.000 για όλους, αναδρομικά, επίδομα μητέρας

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Επανακρατικοποίηση ΔΕΗ, κατώτατος στα 800, αφορολόγητο στις 10.000 για όλους, αναδρομικά, επίδομα μητέρας
Advertisement

Δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή κρίση, στην εκπαίδευση, στην ακρίβεια και στα προβλήματα της κοινωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά τις 6 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανασυγκρότηση της χώρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ, αλλά και θα επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έγινε στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά και θα επιβληθεί πλαφόν στην τιμή της λιανικής, στο περιθώριο κέρδους των παρόχων και διατίμηση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Advertisement

Επίσης μίλησε για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κατάργησή του στο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ενώ πρόσθεσε στα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν και αν κυβερνήσει, την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις, την επαναφορά της 13ης σύνταξης (πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα επόμενα κλιμάκια) και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Συν τοις άλλοις, τόνισε ότι θα υπάρξει αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ.

Όσον αφορά στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να καταργήσει τον νόμο Χατζηδάκη για το εργασιακό, την επανίδρυση του ΣΕΠΕ, την κάλυψη των ανασφάλιστων με υγειονομικό υλικό καθώς και την αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 20%.

Advertisement

Όπως ανέφερε, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η στήριξη της γυναίκας στην εργασίας και της μητέρας. Γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την επέκταση επιδόματος μητρότητας στις αγρότισσες και τις αυτοαπασχολούμενες και την αναμόρφωση επιδόματος παιδιού έως τα 24 έτη και προσμέτρησή του στα συντάξιμα χρόνια.

Κλείνοντας, δεσμεύτηκε την αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα ενοικίου, το οποίο, όπως είπε, θα είναι 400 ευρώ για νέα ζευγάρια 25 έως 40 ετών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: