Δεν υπάρχει ούτε 1 φωτογραφία: Ο εξωφpεvικός λόγος που δεν είδαμε ποτέ έγκυο τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Δεν υπάρχει ούτε 1 φωτογραφία: Ο εξωφpεvικός λόγος που δεν είδαμε ποτέ έγκυο τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Advertisement

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στη βασίλισσα Ελισάβετ βασιλείς, ηγέτες από όλο τον κόσμο και εκατοντάδες προσκεκλημένοι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η Ελισάβετ πέρα από μονάρχης της Βρετανίας, υπήρξε και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Advertisement

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος, είχαν παντρευτεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το 1947 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας (έτος γέννησης 1948), την πριγκίπισσα Άννα (1950), τον πρίγκιπα Άντριου (1960) και τον πρίγκιπα Έντουαρντ (1964). Ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ φωτογραφία της που να είναι έγκυος.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις βασιλικές εγκυμοσύνες. Στην περίπτωση όμως της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ δεν κυκλοφόρησε ποτέ φωτογραφία που να είναι έγκυος ή να κρατάει κάποιο από τα μωρά της.

Ο λόγος που δεν είδαμε ποτέ έγκυο τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ακόμα και όταν περίμενε τον πρίγκιπα Άντριου, Δούκα της Υόρκης, τον οποίο γέννησε το 1960, όταν δηλαδή είχε ήδη γίνει βασίλισσα. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ και η πριγκίπισσα Άννα είχαν γεννηθεί πριν ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος γεννήθηκε 12 χρόνια αφού είχε ανέβει στο θρόνο, το 1964.

Advertisement

Ορισμένοι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας παρατήρησαν ότι η Ελισάβετ είχε φωτογραφηθεί μία μόνο φορά κρατώντας ένα μωρό. Κι αυτή η φωτογραφία της δεν ήταν κοντινή ή καθαρή. Ο λόγος είναι επειδή εκείνη την εποχή, θεωρούνταν ταμπού να εμφανίζονται οι έγκυες γυναίκες σε δημόσια θέα.

Σε μια αναφορά των New York Times το 1948, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μοιράστηκαν μια ανακοίνωση που έγραφε: «Η Βασιλική Υψηλότης Πριγκίπισσα Ελισάβετ δεν θα αναλάβει καμία δημόσια δέσμευση μετά τα τέλη Ιουνίου». Πέντε μήνες αργότερα η πριγκίπισσα τότε Ελισάβετ γέννησε τον Κάρολο.

Η βασίλισσα επίσης, δεν παρουσίασε τα παιδιά της στα σκαλιά του νοσοκομείου μετά τη γέννησή τους, κάτι που έχει γίνει παράδοση για τους βασιλικούς γονείς σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Κέιτ Μίντλετον, της νέας πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Advertisement

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν ο πρώτος κληρονόμος που γεννήθηκε σε νοσοκομείο.

Μια μέρα μετά τη γέννησή του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκαν μαζί του καθώς έφευγαν από το νοσοκομείο St Mary στο Paddington. Επίσης, η Μίντελτον και ο Ούλιαμ πόζαραν παρόμοια μετά την γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: