Tο αυτοκίνητο της νέας πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας εξόργισε τους Άγγλους και αυτός είναι ο λόγος

Tο αυτοκίνητο της νέας πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας εξόργισε τους Άγγλους και αυτός είναι ο λόγος
Advertisement

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της Liz Truss να επιλέξει για τις μετακινήσεις της ένα αυτοκίνητο που δεν ικανοποιεί τον πατριωτισμό των Βρετανών.

Η  Liz Truss έχει μόνο λίγες εβδομάδες που κάθεται στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας. Παρ’ όλα αυτά, έχει προλάβει να στρέψει πάνω της τα βέλη του βρετανικού λαού, λόγω της απερισκεψίας της να επιλέξει για τις καθημερινές της μετακινήσεις ένα μη εγχώριας κατασκευής αυτοκίνητο.

Advertisement

Ειδικότερα, η 47χρονη Tuss, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, απαθανατίστηκε να κυκλοφορεί με την ίδια BMW Σειρά 7 που χρησιμοποιούσε όσο υπηρετούσε ως Υπουργός Εξωτερικών, πλήττοντας την εθνική υπερηφάνεια των Βρετανών, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι δεν στηρίζει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

Τη δυσαρέσκειά τους έσπευσαν να εκδηλώσουν και πολλά δημοσιογραφικά Mέσα που άρχισαν να διερωτώνται τι θα συνέβαινε αν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, ή των ΗΠΑ καθόταν πίσω από το τιμόνι ενός… αλλοδαπού αυτοκινήτου.

Η σφοδρή κριτική δεν πέρασε απαρατήρητη από τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό, η οποία λίγες ώρες αργότερα έκανε την εμφάνισή της μέσα σε ένα βρετανικό μοντέλο και συγκεκριμένα ένα Range Rover.

Advertisement

Η συγκεκριμένη κίνηση της Liz Truss κατάφερε να κατευνάσει τις ακραίες πατριωτικές φωνές. Πυροδότησε, ωστόσο, νεό κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να εστιάζουν στο γεγονός ότι το Range Rover δεν ήταν καινούργιο, με αποτέλεσμα να ενσωματώνει κινητήρα που δεν συμβαδίζει με τις επιταγές της ΕΕ για μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η Truss πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να αποδείξει ότι έχει το σθένος να ποντάρει πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό θα απαιτούσε να εγκαταλείψει το Range Rover, επιλέγοντας ένα φθηνότερο και πιο “καθαρό” αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα μία Jaguar I-Pace. Σίγουρα έχει πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, συγκριτικά με το Range Rover της», αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό AutoExpress.

Advertisement

Η κριτική, ωστόσο, δεν σταμάτησε στα παραπάνω. Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η εκλογή της, η Liz Truss προσγειώθηκε με ελικόπτερο σε αεροπορική βάση έξω από το Λονδίνο, όπου την περίμενε το Range Rover για τη μετακίνησή της, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, στη Downing Street.

Τότε, πολλοί Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η αυτοκινητοπομπή της παραβίασε… τα μισά άρθρα του βρετανικού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αδιαφορώντας για το αν δημιουργηθεί χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: