65χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα – Πήγαινε στη μάντρα «σχεδόν κάθε εβδομάδα»

65χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα – Πήγαινε στη μάντρα «σχεδόν κάθε εβδομάδα»
Advertisement

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην Κύπρο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών σε 65χρονο, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά πρόβατα.

Ο κατηγορούμενος σε διαφορετικές ημερομηνίες, είχε προκαλέσει ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώα και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν στις αρχές του 2018.

Advertisement

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο οποίος είχε μιλήσει το 2018 με τον ιδιοκτήτη της φάρμας, ο 61χρονος μετέβαινε από το Δάλι στη μάντρα, περίπου μια φορά την εβδομάδα και συνήθως Παρασκευή.

Οι επισκέψεις του συνήθως γίνονταν αργά το βράδυ. Αφού έμπαινε στη στάνη, έβγαζε το παντελόνι του και συνήθιζε να βάζει στο κεφάλι του ένα φορητό ηλεκτρικό φαναράκι, ώστε να βλέπει τι κάνει.

Ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για 57 κατηγορίες που αφορούν σε κτηνοβασία και παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων.

Advertisement

«Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του.

Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται», ανέφερε ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στο ΚΥΠΕ.

«Όταν τα ζώα εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπόταν ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας», συμπλήρωσε.

Advertisement

Και καταλήγει: «Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: