Η Tesla ανακαλεί 1 εκ. αυτοκίνητα για πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό

Η Tesla ανακαλεί 1 εκ. αυτοκίνητα για πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό
Advertisement

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 1,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ για να ενημερώσει το λογισμικό αντιστροφής παραθύρων που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων είπε στο National Highway Traffic SafetyAdministration (NHTSA) ότι θα πραγματοποιήσει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων.

Advertisement

Η ανάκληση καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3 2017-2022, Model Y 2020-2021 και Model S και Model X 2021-2022.

Η Tesla είπε ότι δεν γνώριζε τυχόν αξιώσεις εγγύησης, αναφορές πεδίου, ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με την ανάκληση. Η NHTSA είπε ότι ένα παράθυρο που κλείνει χωρίς το κατάλληλο σύστημα αυτόματης οπισθοπορείας μπορεί να ασκήσει υπερβολική δύναμη αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η NHTSA είπε ότι τα οχήματα απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ενός ομοσπονδιακού προτύπου ασφάλειας μηχανοκίνητων οχημάτων στα ηλεκτρικά παράθυρα.

Advertisement

Η Tesla είπε ότι κατά τη διάρκεια δοκιμών προϊόντος τον Αύγουστο, οι υπάλληλοι εντόπισαν την απόδοση του συστήματος αυτόματης αντιστροφής παραθύρων που είχε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες διακυμάνσεις.

Μετά από εκτεταμένες πρόσθετες δοκιμές, διαπίστωσε ότι δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συστημάτων αυτόματης αναστροφής.

Η Tesla είπε ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα στην παραγωγή και στην προ-παράδοση έλαβαν μια ενημέρωση λογισμικού που ρυθμίζει τη λειτουργία ηλεκτρικού παραθύρου στις απαιτήσεις.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: