Άρχισε η μοιρασιά: Ποια κοσμήματα, ρούχα και πράγματα της βασίλισσας Ελισάβετ θα πάρουν Κέιτ, Καμίλα και οι άλλοι

Άρχισε η μοιρασιά: Ποια κοσμήματα, ρούχα και πράγματα της βασίλισσας Ελισάβετ θα πάρουν Κέιτ, Καμίλα και οι άλλοι
Advertisement

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε και μαζί με όλα τα περιουσιακά στοιχεία μένει να δουν στο παλάτι πώς θα… χωρίσουν τα ρούχα και τα κοσμήματά της η Καμίλα και η Κέιτ Μίντλετον.

Η πριγκίπισσα -πλέον- Κέιτ Μίντλετον θα λάβει όπως ήταν αναμενόμενο τη «μερίδα του λέοντος» από τη συλλογή ρούχων και κοσμημάτων της βασίλισσας, καθώς και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η οποία θα «έχει τον πρώτο λόγο και τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτη», σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται βασιλικοί εμπειρογνώμονες.

Advertisement

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty Magazine Ingrid Seward δήλωσε ότι το ποιος θα πάρει, τι, προφανώς έχει τακτοποιηθεί, ταξινομηθεί «και οργανωθεί από τη βασίλισσα εδώ και αρκετό καιρό».

«Φαντάζομαι ότι τα προσωπικά κοσμήματα της εκλιπούσας Μεγαλειότητάς της θα δοθούν σε διάφορα μέλη της οικογένειάς της. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ως μελλοντική βασίλισσα θα λάβει τη μερίδα του λέοντος», εξήγησε.

Υπάρχουν κομμάτια που θα παραμείνουν για χρήση από τη σύζυγο του βασιλιά -στην προκειμένη περίπτωση την Καμίλα. Θα χρειαστεί μια μεγάλη συλλογή για να υποστηρίξει τον συνταγματικό της ρόλο».

Advertisement

Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα, όπως το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ και το φόρεμα της στέψης, θα «διατηρηθούν για ιστορικούς σκοπούς» και «θα εκτεθούν», δήλωσε στη FEMAIL η βασιλική εμπειρογνώμονας Κριστίν Ρος.

Από τα φωτεινά συνολάκια της, μέχρι τα ταιριαστά καπέλα και τις τσάντες της, η βασίλισσα έγινε γνωστή για την κλασική αίσθηση του στιλ της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, σπάνια εθεάθη με το ίδιο ρούχο κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, και, όταν το έκανε, τα επαναλαμβανόμενα ρούχα της ήταν προσεκτικά μελετημένα.

Advertisement

Με μια εκτεταμένη γκαρνταρόμπα και συλλογή κοσμημάτων, ο θάνατος της Ελισάβετ άφησε πολλούς να αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί τώρα με τα υπάρχοντά της.

Η βασιλική εμπειρογνώμονας Christine δήλωσε: «Θα περίμενα ότι ορισμένα από τα εμβληματικά της ρούχα, όπως τα σύνολα του Ιωβηλαίου της ή τα παλτά και τα καπέλα που φορούσε στους βασιλικούς γάμους, θα τα κρατήσουν σίγουρα για ιστορικούς σκοπούς.

»Η συλλογή Historic Royal Palaces διατηρεί αρκετά από τα ρούχα της βασίλισσας Βικτωρίας και της πριγκίπισσας Νταϊάνα και τα ρούχα τής βασίλισσας Ελισάβετ έχουν εξίσου μεγάλη ιστορική σημασία και ενδιαφέρον.

Advertisement

»Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το νυφικό της και το φόρεμα στέψης θα διατηρηθούν από το Royal Collection Trust και θα εκτίθεντο συχνά».

Η Christine εξήγησε επίσης ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ ανήκουν στο Στέμμα και θα περάσουν στον επόμενο βασιλιά.

«Τα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας θα έχουν ήδη περάσει στα μέλη της οικογένειάς της, με το καθένα να έχει επιλεγεί προσωπικά από την ίδια την Ελισάβετ. Όπως κάθε πολύτιμο κειμήλιο, πρόκειται σίγουρα για πολύ ξεχωριστά κομμάτια.

Advertisement

Πιστεύω επίσης ότι, όπως και το νυφικό της πριγκίπισσας Βεατρίκη, ορισμένα ρούχα έχουν ήδη δοθεί στα εγγόνια της (σ.σ.: η πριγκίπισσα Βεατρίκη παντρεύτηκε φορώντας για νυφικό ένα λευκό φόρεμα της βασίλισσας Ελισάβετ).

Πολλά από τα φορέματα χορού της βασίλισσας θα μπορούσαν να τροποποιηθούν για να ταιριάζουν στις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, στην Κέιτ Μίντλετον ή ακόμη και στις πριγκίπισσες Σαρλότ και Λίλιμπετ στο μέλλον».

Πολλά από τα υπάρχοντα της βασίλισσας βρίσκονται σε καταπίστευμα, αντί να αποτελούν μέρος της ιδιωτικής συλλογής της μονάρχη, πράγμα που σημαίνει ότι τα κοσμήματά της θα παραμείνουν εκεί.

Advertisement

Ως βασιλιάς, ο Κάρολος είναι πλέον υπεύθυνος για τα κοσμήματα του Στέμματος, τα οποία παραδίδονται στους Βρετανούς μονάρχες από τον 17ο αιώνα.

Η βασίλισσα διαθέτει επίσης μια ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιλαμβάνει 300 κοσμήματα, σύμφωνα με τους «Times», μεταξύ των οποίων 98 καρφίτσες, 46 περιδέραια, 34 ζευγάρια σκουλαρίκια, 15 δαχτυλίδια, 14 ρολόγια και πέντε μενταγιόν.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: