Ιδού το νέο ελαστικό της Goodyear που αντέχει για 500.000 χλμ.!

Ιδού το νέο ελαστικό της Goodyear που αντέχει για 500.000 χλμ.!
Advertisement

Μία από τις μεγάλες καινοτομίες του πρωτότυπου Citroen oli, την οποία λίγοι πρόσεξαν, είναι το ελαστικό του που μπορεί να αντέξει για έως και μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Στην παρουσίαση του oli, ενός compact pick-up που δείχνει το όραμα της μάρκας για τις μετακινήσεις του μέλλοντος, προχώρησε πριν λίγα 24ωρα η Citroen. Το μοντέλο βρίθει από καινοτομίες, μία από τις οποίες αφορά στα ελαστικά που ενσωματώνει και φέρουν την υπογραφή της Goodyear.

Advertisement

Πρόκειται για το πρωτότυπο ελαστικό Goodyear Eagle GΟ, το πέλμα του οποίου είναι κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από βιώσιμα υλικά, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητάς του ελαστικού, της αντοχής του και την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες.

Ειδικότερα, για την κατασκευή του πέματος έχει χρησιμοποιηθεί ηλιέλαιο, ρητίνες πεύκου, φυσικό καουτσούκ από το δέντρο Hevea brasiliensis και πυρίτιο από τέφρα φλοιού ρυζιού.

Η ιδιότητα, ωστόσο, του ελαστικού που το καθιστά ιδιαίτερα ξεχωριστό και αναμένεται να αυξήσει τη δημοφιλία του στους οδηγούς είναι το γεγονός πως μπορεί να αναγομωθεί δύο φορές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται θεαματικά η διάρκεια ζωής του.

Advertisement

Όπως αναφέρει η Goodyear, στόχος της για το πρωτότυπο ελαστικό Eagle GO είναι να αντέχει έως και για 500.000 χλμ., απαλλάσσοντας τον οδηγό από το άγχος της γρήγορης φθοράς του ελαστικού, αλλά και των περιττών εξόδων αντικατάστασης.

Καθοριστική συμβολή στην επιβράδυνση της φθοράς του ελαστικού, αλλά και η διατήρηση της ιδανικής πίεσης και κατάστασής τους, διαδραματίζει και η τεχνολογία SightLine, η οποία περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που παρακολουθεί ένα πλήθος παραμέτρων για την υγεία του ελαστικού.

Η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από τους πελάτες της Goodyear που οδηγούν επαγγελματικά οχήματα. Παράλληλα, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2027, όλα τα ελαστικά της να φέρουν αισθητήρες που θα παρακολουθούν την «υγεία» του ελαστικού.

Advertisement

«Τα πρώτυπα ελαστικά αποτελούν έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο για την Goodyear ώστε να διερευνεί και να εξελίσσει καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν στα προϊόντα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Laurent Colantonio, Διευθυντής για τις τεχνολογίας καταναλωτών στον γεωγραφικό τομέα EMEA.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: