Μόνο 4 λέξεις: Η φράση που ζήτησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου να γραφτεί στον τάφο του, καθρεφτίζει όλη του τη ζωή [εικόνα]

Μόνο 4 λέξεις: Η φράση που ζήτησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου να γραφτεί στον τάφο του, καθρεφτίζει όλη του τη ζωή [εικόνα]
Advertisement

Το «τελευταίο αντίο» στον Ζάχο Χατζηφωτίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών την περασμένη Παρασκευή, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ετάφη στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ η κηδεία του πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη.

Advertisement

Στην Κατοχή και σε ηλικία 17 ετών, ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία – Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, το φέρετρό του, που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, συνόδευσε τιμητικά άγημα του ελληνικού στρατού, το οποίο έφερε και τα παράσημά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός συγγραφέας επιθυμούσε να γραφτεί στον τάφο του η εξής φράση: «Έζησα όπως ήθελα… Χαίρεται…».

Advertisement

Στην κηδεία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο αλλά και τον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: