Πολυτελής φίρμα λανσάρει το δικό της smartphone iPhone 14 με ενσωματωμένο… ρολόι Rolex Daytona [εικόνες + βίντεο]

Πολυτελής φίρμα λανσάρει το δικό της smartphone iPhone 14 με ενσωματωμένο… ρολόι Rolex Daytona [εικόνες + βίντεο]
Advertisement

Η Caviar αποφάσισε να κάνει τη δική της αναβάθμιση στο iPhone 14 Pro και δεν μιλάμε για το τεχνικό του κομμάτι.

Η πολυτελής φίρμα, γνωστή για τα περίεργα αξεσουάρ της, μόλις αποκάλυψε δύο δικές της εκδοχές του τελευταίου smartphone της Apple, που περιλαμβάνουν ενσωματωμένα ρολόγια πολυτελείας, όπως ένα Rolex Daytona.

Advertisement

Τα νέα μοντέλα, γνωστά ως Daytona iPhone 14 Pro Max και Skeleton Booster iPhone 14 Pro, εντάσσονται στη σειρά «Grand Complications» της Caviar, η οποία εξωθεί το σχεδιασμό της Apple στα άκρα.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Daytona (με τιμή 133.670 δολάρια) διαθέτει το καντράν ενός Rolex Cosmograph Daytona στο πίσω μέρος της θήκης του. Όπως ίσως γνωρίζουν οι συλλέκτες Rolex, αυτό το εμβληματικό ρολόι πήρε το όνομά του από τη διάσημη πίστα στην Daytona Beach της Φλόριντα.

Είναι λογικό, λοιπόν, το smartphone της Caviar να αντλεί έμπνευση από αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1930. Συγκεκριμένα, το Bluebird V που χρησιμοποίησε ο δρομέας Malcolm Campbell για να σημειώσει ρεκόρ ταχύτητας ξηράς 444 χλμ./ώρα στην Daytona το 1935.

Advertisement

Για το σκοπό αυτό, η θήκη είναι εξοπλισμένη με ταχύμετρο χρυσού 18 καρατίων και δείκτες λαδιού και καυσίμου που αντικατοπτρίζουν τους αναλογικούς μετρητές ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, μαζί με τρεις διακοσμητικούς διακόπτες.

Το κινητό Skeleton Booster, εν τω μεταξύ, παρουσιάζει την περίπλοκη εσωτερική λειτουργία ενός ρολογιού.

Αν και δεν συνοδεύεται από Daytona, το smartphone εξακολουθεί να αποτίει φόρο τιμής στην αυτοκίνηση, μιμούμενο τη «άγρια εμφάνιση» των supercars. Περιορισμένο σε μόλις 99 κομματια, το Skeleton Booster διατίθεται στην πολύ χαμηλότερη τιμή των 10.320 δολαρίων.

Advertisement

Η Caviar μπήκε στον κόσμο της πολυτέλειας το 2011 με μια συλλογή από εκκεντρικά χρυσά τηλέφωνα βασισμένα στο iPhone 4. Περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, η φίρμα έχει τώρα 18 διαφορετικές συλλογές, ενώ έχει επίσης αρχίσει να διαμορφώνει και συσκευές Samsung.

Μέχρι σήμερα, η Caviar έχει αποκαλύψει ιδιόμορφα σχέδια που βασίζονται σε κατακτητές του διαστήματος, ζώδια, πλανήτες, ακόμη και οραματιστές όπως ο Στιβ Τζομπς και ο Έλον Μασκ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: