Βιασμός 12χρονης: Στον ανακριτή οι βιαστές της – Σε 500 σελίδες οι νοσηροί διάλογοι

Βιασμός 12χρονης: Στον ανακριτή οι βιαστές της – Σε 500 σελίδες οι νοσηροί διάλογοι
Advertisement

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολώνο, αλλά και ο 42χρονος παιδοβιαστής καθώς λίγο πριν τις 11:00 έφτασαν στην Ευελπίδων.

Κατά πληροφορίες η απολογία που θα δώσουν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης θα είναι τυπική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης θα συναίνεσουν στην προκράτησή του και δεν θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Advertisement

Την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, όπως αναφέρουν, τέλος, οι ίδιες πληροφορίες, δεν αναλαμβάνει κανείς δικηγόρος καθώς τρεις που ορίστηκαν από τον ανακριτή, αρνήθηκαν να το κάνουν.

Η λύση που προκρίθηκε είναι την υπεράσπισή τους να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο δικηγόρος, δηλαδή, που ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση αυτή το πρωί της Τετάρτης κατά τη μεταφορά των κατηγορουμένων στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι αναγνώρισε περισσότερα από 10 άτομα ως βιαστές του.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναγνώριση των βιαστών έγινε από την 12χρονη μέσα από φωτογραφίες ταυτοτήτων γεγονός που δείχνει ότι τα άτομα αυτά δεν ήταν σεσημασμένα για παρόμοιες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί έφτασαν στις φωτογραφίες αυτές από την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο 53χρονος  κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος προκειμένου να προσελκύει τους «πελάτες».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι μαρτυρίες για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 αρρωστημένα «ραντεβού». Άρα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, αυτό σημαίνει ότι από τη μια υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και από την άλλη ότι οι περισσότεροι εκ των βιαστών ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με την 12χρονη για αρκετές φορές

Ενδεικτικό της έκτασης της νοσηρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι για τρεις εβδομάδες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Ηλία Μίχου και έχουν 500 σελίδες υλικό απομαγνητοφωνήσεων, το οποίο ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης

Advertisement

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που  η Αστυνομία δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 53χρονου, φερόμενου ως βιαστή και μαστροπού της 12χρονης από τον Κολωνό καθώς και του 42χρονου «πελάτη» του.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση προβληματίζονται, πάντως, για το πώς ο 53χρονος έφτασε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης σε τέτοιο σημείο και να κρύβει το σκηνικό φρίκης.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε καινούργιο ποδήλατο, καινούργιο πανάκρβιο κινητό τηλέφωνο ενώ πολύ συχνά έμενε έξω μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Όλα αυτά εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει προβληματισμό στους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος της 12χρονης.

Advertisement

Εντωμεταξύ οι συγγενείς του θύματος σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη νοσηρή δράση του κυκλώματος. Ο θείος του κοριτσιού, ο οποίος μαζί με την αδελφή του εντόπισαν τα μηνύματα της ανήλικης με τον 53χρονο, μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε το χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο Μίχος προσέγγιζε το θύμα του.

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στην Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και ‘που είσαι;’ και ‘μωρό μου’, και ‘τι κάνεις;’. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες», λέει ο θείος της 12χρονης ενώ μίλησε και για τα ύποπτα σημάδια που είχε διακρίνει στη συμπεριφορά της ανιψιάς του.

«Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά, μετά κατά λάθος άκουσα να της μιλάει ένας Πακιστανός και να λέει ‘δως μου 50 ευρώ, πάρε 60’. Της λέω ‘τι γίνεται;’. Και λέει ‘κάνεις λάθος θείε, έδινα ένα κινητό’. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν είχα δει εγώ άνδρες μεγάλους. Αυτός κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του», τονίζει.

Advertisement

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως στο κινητό του θύματος υπήρχαν μηνύματα από 240 άτομα και ο 53χρονος παρουσίαζε τη μικρή ως 16χρονη και ορφανή. Όπως λέει,»αυτός την παρέσυρε αλλιώς, βρήκε με τα οικονομικά».

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε και η γιαγιά της 12χρονης η οποία ανέφερε ότι ο 53χρονος λίγες ημέρες προτού συλληφθεί απειλούσε την οικογένεια του παιδιού.

Η σύζυγός του, μάλιστα, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει την κόρη της προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

«Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μην μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει ‘θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα’ », δήλωσε η γιαγιά του κορίτσιου μιλώντας στο Mega.

Advertisement

Από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν ότι η 12χρονη έχει πέσει θύμα του Μίχου ήταν η θεία της. Ήταν η γυναίκα που είδε τα χυδαία μηνύματα του 53χρονου στο κινητό της ανιψιάς της και δεν δίστασε να τον πάρει τηλέφωνο ζητώντας του να μείνει μακριά της.

«Αρχές Αυγούστου, η μητέρα μου με είχε ενημερώσει ότι δεν της άρεσε που το παιδί πήγαινε στο μαγαζί του 53χρονου για δουλειά. Πήρα επί τόπου και της είπα ‘δεν θα ξαναπάς πουθενά για δουλειά. Ό,τι χρειαστείς θα στο δίνω εγώ’ . Όπως κάνω πάντα. Κάλεσα και τον 53χρονο.

Ήταν άνετος και μου λέει ‘εσύ ποια είσαι και τι θα μου κάνεις;’ . Του απάντησα ότι είμαι εγώ αυτή που θα του ανοίξει τον τάφο. Θέλω να επισημάνω πως κανένας στην οικογένειά μας δεν είχε δει τα λεφτά της μικρής», είπε η θεία της 12χρονης μιλώντας στον Alpha.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: