Έρχεται αποταμιευτικός λογαριασμός από… την Apple

Έρχεται αποταμιευτικός λογαριασμός από… την Apple
Advertisement

Η Apple κάνει ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση παροχής περισσότερων τραπεζικών υπηρεσιών στους πελάτες της.

Σε συνεργασία με την Goldman Sachs, ο αμερικανικός κολοσσός θα λανσάρει ένα feature αποταμιευτικού λογαριασμού για τους κατόχους της πιστωτικής κάρτας Apple Card που θα τους επιτρέψει να αποταμιεύουν και να μεγεθύνουν τα έσοδα που αποκομίζουν από τις αγορές τους με Apple Card.

Advertisement

Τους προσεχείς μήνες, οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να αποταμιεύουν αυτόματα αυτή τη ρευστότητα σε έναν νέο αποταμιευτικό λογαριασμό με υψηλό τόκο που θα προσφέρει η Goldman Sachs και θα είναι προσβάσιμος με το Apple Wallet.

Μάλιστα, οι πελάτες της Apple θα μπορούν να μεταφέρουν και χρήματα από άλλους λογαριασμούς σε αυτόν τον λογαριασμό.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει τους «προσεχείς μήνες», ενώ ο λογαριασμός δεν θα έχει προμήθεια, μίνιμουμ ποσό κατάθεσης ή ελάχιστο απαιτούμενο ποσό κεφαλαίων, κάτι που τον καθιστά ανταγωνιστικό απέναντι στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νεο-τράπεζες. Η Apple, ωστόσο, δεν θέλει να ανακοινώσει ακόμη την ετήσια απόδοση, «καθώς τα επιτόκια μεταβάλλονται γρήγορα».

Advertisement

Η Apple επεκτείνει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές καθώς επιδιώκει να διευρύνει τη χρήση των iPhone σε τραπεζικές και απλές λειτουργίες πληρωμών και πιστώσεων.

Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα δίκτυο πληρωμών με το Apple Pay και προσφέρει πιστωτική κάρτα. Στα σχέδιά της είναι οι κάτοχοι iPhone να μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους ως σημεία πώλησης και να έχουν πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση τύπου buy-now-pay-later.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: