«Μούδιασμα» σε χιλιάδες καταναλωτές: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 προϊόντα του Jumbo – Μην τα χρησιμοποιείτε

«Μούδιασμα» σε χιλιάδες καταναλωτές: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 προϊόντα του Jumbo – Μην τα χρησιμοποιείτε
Advertisement

O ΕΟΦ με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως ανακαλεί τη διακίνηση και διάθεση συγκεκριμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων που κατασκευάζονται για λογαριασμό της αλυσίδας καταστημάτων JUMBO.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πιεσόμετρο και ένα παλμικό οξύμετρο που κατασκευάζονται για λογαριασμό της JUMBO AE, «καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα».

Advertisement

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, αναφέρεται:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

1) «ηλεκτρονικό πιεσόμετρο μπράτσου DURA AID/KWL-B01» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται από την εταιρεία Dongguan Kangweile Electronic Technology για λογαριασμό της JUMBO AE και

2) «παλμικό οξύμετρο δακτύλου» που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται στην Κίνα για λογαριασμό της JUMBO AE, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Advertisement

Η εταιρεία JUMBO AE οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει άμεσα τυχόν μεταπωλητές των προϊόντων στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά σχετικά με την παρούσα απόφαση.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: