Αυτό είναι το πιο φθηνό αυτοκίνητο στον πλανήτη -Κοστίζει μόνο 800 ευρώ και παραδίδεται στο σπίτι σας

Αυτό είναι το πιο φθηνό αυτοκίνητο στον πλανήτη -Κοστίζει μόνο 800 ευρώ και παραδίδεται στο σπίτι σας
Advertisement

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο του πλανήτη κατασκευάζεται από την Changli, είναι micro car και παραδίδεται στο σπίτι σας σε κούτα.

Η Changli κατασκευάζει μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση. Τα μικρό επιβατικό μοντέλο ονομάζεται Grunt και το επαγγελματικό αστικό pick up Pak Yak.

Advertisement

Οχήματα σαν αυτά προορίζονται για αγορά από εργαζόμενους σε αστικά κέντρα, με το κύριο προσόν για να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο, δεν είναι άλλο από την χαμηλή τιμή.

Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά micro cars είναι αρκετά απλές κατασκευές. Για παράδειγμα, το επιβατικό Grunt που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες εμπρός και δύο παιδιά πίσω, έχει μήκος 2,4 μέτρα, πλάτος 1,22 μέτρα και ύψος 1,63 μέτρα, με το συνολικό βάρος της κατασκευής να μην ξεπερνά τα 250 κιλά. Η φόρτιση των μπαταριών μολύβδου-οξέος διαρκεί 3 με 4 ώρες και εξασφαλίζουν αυτονομία 50 χλμ..

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, νούμερα επιδόσεων δεν υπάρχουν μιας και αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε ένα αστικό micro car βάρους 250 κιλών. Το μόνο στοιχείο που ανακοινώνει η κινεζική εταιρεία είναι η τελική ταχύτητά του που φτάνει τα 45 χλμ..

Advertisement

Εννοείται ότι η απλοϊκά σχεδιασμένη καμπίνα θυμίζει περισσότερο παιχνίδι, με τα φθηνής επιλογής σκληρά πλαστικά να κυριαρχούν και τα χειριστήρια να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Η τιμή του επιβατικού Grunt στην Κίνα δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Για να βγει όμως από τα σύνορα της χώρας του (πωλείται και μέσω Alibaba), η τιμή του εξαπλασιάζεται με τους φόρους και τα μεταφορικά. Για το επαγγελματικό Pak Yak θα πρέπει να υπολογίζετε σε ακόμα μεγαλύτερη τιμή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: